Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Mégane Estate

Nieuws: Renault Mégane Estate

Renault Mégane GT 220 met RS-genen

22.11.2012

Nog sportiever dan de Renault Mégane GT TCe 190 is deze GT 220. Het model is meteen de nieuwe aanvoerder van het Mégane Estate-programma waarbij het getal in de naam het potige vermogen aangeeft en het uiterlijk trekjes ontleent van de Mégane RS.

In de neus van de Renault Mégane Estate GT 220 hangt dezelfde 2.0 liter viercilinder turbobenzinemotor als in de Mégane RS, maar dan geknepen van 265 maar 220 pk. Het maximumkoppel bedraagt 340 Nm waarmee de Franse station in minder dan 7,3 seconden naar 100 km/h kan spurten en een hogere top kan bereiken dan 230 km/h. Dat zijn namelijk de cijfers die toebehoren aan de TCe 190 met - jawel - 190 pk. Het verbruik van de GT 220 geeft Renault wel op: 7,3 l/100 km gepaard met een CO2-uitstoot van 169 g/km.

RS-looks
Omdat het oog ook wat wil heeft Renault ook het uiterlijk aangepakt. Wat de GT 220 van de minder bedeelde motoriseringen onderscheidt zijn de speciale 18 inch wielen en de verschillende zwarte exterieuraccenten (spiegelkappen, grille, diffuser). Bovendien beschikt de GT 220 over dezelfde sportbanden als de Mégane RS. Een speciale badge in het interieur helpt je eraan herinneren dat het hier niet zomaar om een Mégane gaat en ook de in kleur gespoten deurgrepen zijn uniek.

Renault Nederland weet nog niet precies wanneer de eerste Mégane´s GT 220 in Nederland aanmeren, maar vermoedelijk rond de jaarwisseling. Aan de prijzen wordt nog gewerkt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model