Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Le Corbusier Concept

Nieuws: Renault Le Corbusier Concept

Renault Le Corbusier: voorbode vlaggenschip?

27.10.2015

Renaults nieuwe conceptcar is in eerste instantie een ode aan de fameuze Franse architect Le Corbusier, die met zijn ontwerpen in de eerste helft van de vorige eeuw zowel op handen gedragen als verguist werd. Daarnaast kan het zomaar zijn dat we hier kijken naar het nieuwe vlaggenschip van het merk.

Je bouwt niet zomaar een peperduur studiemodel om enkel een ontwerper te eren die niet eens furore heeft gemaakt in de auto-industrie. Le Corbusier (1887 – 1965) ontwierp namelijk gebouwen en interieurs van huizen, maar wist daarmee evengoed van grote invloed te zijn op het destijds postmoderne straatbeeld in de naoorlogse jaren. En het zijn die twee elementen die ons doen vermoeden dat Renault met de Le Corbusier stilletjes een balletje heeft opgegooid.

Safrane nieuwe stijl
Het blijft een wilde gok natuurlijk, maar anderzijds heeft Renault er nooit een geheim van gemaakt een regelrecht vlaggenschip te missen. Zoals de Safrane destijds was bijvoorbeeld, ook al is die qua formaat inmiddels overstijgt door de nieuwe Talisman. Of de Le Corbusier Concept daar nog weer bovenuit stijgt weten we niet. Want Renault blijft ons enkele vorm van specificaties schuldig. Ook is de Franse concept een tweedeurs coupé, maar dat kan natuurlijk relatief snel aangepast worden. We gaan het zien (hopelijk).

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model