Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Laguna Coupe

Nieuws: Renault Laguna Coupe

Laguna Coupe met frisse blik 2012 in

08.12.2011

Na drie jaar verandert Renault het aangezicht van de Laguna Coupe. Geen rigoureuze maatregelen, maar de summiere toevoeging van LED-dagrijverlichting moet de Fransoos opnieuw een moderne en frisse blik geven. Technisch meer vernieuwing.

De Franse Coupé zag tijdens de Autosalon van Parijs september 2008 het levenslicht en ontving tijdens de Autosalon van Bologna een geringe update. Optisch veranderde Renault slechts de koplampen waar vanaf heden LED-dagrijverlichting in huist. Afhankelijk van de gekozen uitvoeringen en opties is de Laguna Coupé leverbaar met nieuwe 17 inch lichtmetalen wielen. Verder is de carrosseriekleur Blanc Nacré, die voorheen verbonden was aan de série limitée Monaco GP, voortaan ook verkrijgbaar voor niveau GT 4Control. De tweekleurige versie met Noir Nacré dak is nu ook verkrijgbaar voor de GT 4Control versie en kan worden gecombineerd met alle bestaande metallic tinten. Binnen in de auto is subtiel aan de afwerking gewerkt door het dashboard met siernaden standaard aan te bieden. Combinaties van lederen en stoffen bekledingen zijn ook verkrijgbaar vanaf het instapmodel.

Goede tijden, slechte tijden
Motortechnisch is er zowel slecht, als goed nieuws te melden. Laten we beginnen met het treurige feit dat de twee V6-motoren uit de prijslijst geschrapt zijn. Blijft het over het goede nieuws. Dit betreft de enige dieselmotor, de 2.0 dCi met 150 pk, die door de toevoeging van een start/stop-systeem en een regeneratiesysteem liefst 13% zuiniger is geworden. Het resulteert in een verbruik van 4,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 118 g/km. Naast de dieselkrachtbron wordt de Laguna Coupé geleverd met een tweetal benzinemotoren, namelijk een 2.0 turbomotor met 170 of 205 pk.

Vanaf april bij de dealer
Renault verwacht de opgefriste Laguna Coupé vanaf april 2012 in de Nederlandse showrooms. Per 1 februari 2012 wordt het nieuwe gamma en de prijzen bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model