Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Kangoo

Nieuws: Renault Kangoo

Renault geeft Kangoo-gamma een facelift

14.05.2013

Elk van de vijftien leverbare varianten die het Renault Kangoo-gamma telt is door de Fransen onder handen genomen. Daar valt niet alleen het nieuwe gezicht onder, maar tevens een aantal technische wijzigingen.

Helemaal nieuw is de Renault 'New Kangoo' natuurlijk niet, we spreken liever van een facelift. Een opfriskuur die het moderne familiegezicht van het merk ook naar de zowel in personen- als bedrijfsuitvoering verkrijgbare Kangoo brengt. Een groter logo, nieuwe grille en hertekende voor- en achterlichten doen dienst op de gefacelifte Kangoo. Bovendien zijn de uiterlijke verschillen tussen de verschillende uitvoeringen en de elektrische Z.E.-versie groter dan ooit.

Z.E.
De elektrische Kangoo Z.E. heeft een blauw wybertje in plaats van een chromen en ook twee chromen strips aan de achterzijde differentiëren de emissieloze Kangoo van de benzine- en dieselversies. Die laatste zijn op hun beurt weer voorzien van een nieuwe bumperpartij, die naar gelang kan worden uitgevoerd in de carrosseriekleur. Ook zijn ze uitvoerbaar in verschillende modelversies. Een daarvan is de Extrem, een opgeruigde Kangoo-uitvoering met SUV-achtige kenmerken zoals dakrails, beschermende omlijsting aan de zijkant en een zwart generfde achterbumper. De voorbumper krijgt, samen met de spiegelkappen, een Dark Metal-afwerking. Om hem nog unieker te maken ten opzichte van de andere varianten zijn er decoratiestickers aangebracht, zijn de achterruiten een tint donkerder gemaakt en zijn er 15 inch aluminium velgen gemonteerd.

Motoren
Ook onderhuids werden er aanpassingen verricht. Alle varianten, dus ook de Grand Kangoo die plaats kan bieden aan maximaal 7 personen, kunnen vanaf heden worden uitgevoerd met de dCi 75, 90 of 110. Daarnaast zijn de dieselmotoren fijngeslepen, wat resulteert in een verbruik van slechts 4,3 l/100 km. Nieuw verkrijgbaar is de TCe 115-benzinemotor, al komt die iets later; vanaf september zal deze leverbaar zijn.

R-Link
Ook niet eerder op de Kangoo verkrijgbaar, maar nu wel is het door ons al eerder beschreven R-Link. Dit multimediasysteem bundelt navigatie, telefonie en audio en staat te boek als zeer gebruiksvriendelijk. Met het aanbieden van R-link wil Renault aangeven dat de commerciële versies van de Kangoo dichterbij de personenuitvoeringen komen te staan. Dat is onder meer ook te merken aan de ECO-modus, de verkrijgbaarheid van een achteruitrijcamera in de zonneklep en een 'Extended Grip'-systeem dat voor meer grip moet zorgen op moeilijk begaanbare terreinen.

Nog praktischer
Om de Kangoo nog praktischer te maken heeft Renault nog enkele nuttige veranderingen aangebracht aan de gefacelifte versie. Zo is het voortaan mogelijk om bij alle modellen een derde stoel aan de voorste zitrij toe te voegen en kunnen alle stoelen nu naar beneden geklapt worden voor nog meer laadruimte. Er is zelfs een speciaal schuifdak beschikbaar om hoge voorwerpen te vervoeren.

De vernieuwde Renault Kangoo staat vanaf juni bij de dealer. Bestellen kan per direct, waarbij de prijzen beginnen bij € 12.690,- voor een Kangoo Express.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model