Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Kadjar

Nieuws: Renault Kadjar

Het motorengamma van de Renault Kadjar

03.03.2015

Alle spotlights van Renault staan in Genève op de gloednieuwe Kadjar gericht. Het Franse merk onthulde de stoere crossover al enige tijd geleden, maar details over de aandrijflijn bleven destijds achterwege. Tot nu.

Zoals verwacht is de Kadjar technisch grotendeels gebaseerd op zijn concertgenoot; de Nissan Qashqai. Dit betekent een keuze uit drie verschillende motoren, twee transmissies en de keuze tussen voor- of vierwielaandrijving. Kijken we even naar de beschikbare benzinemotoren dan zien we enkel de Energy TCe 130 met 130 pk en 205 Nm bij 2.000 tpm.

20% bijtelling
Liever vierwielaandrijving? Dan wordt je automatisch gekoppeld aan de 130 pk sterke 1.6 dCi met handgeschakelde zesbak. Overigens is deze viercilinder tevens te verkrijgen met voorwielaandrijving met handgeschakelde transmissie. Als tweede dieselmotor levert Renault de 1.5 dCi met 110 pk. Dit model heeft een gemiddeld verbruik van 3,8l/100 km en stoot 99 g/km CO2 uit. Cijfers die het model recht geven op het felbegeerde 20% bijtelling label. Standaard is hij gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, maar het model is tevens de verkrijgen met zestraps-automaat.

De Renault Kadjar beleeft momenteel zijn publieksdebuut tijdens de Autosalon van Genève. Het model staat in de zomer bij de dealer, tegen welke prijzen is nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model