Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Juke

Nieuws: Renault Juke

Renault gaat voor eigen Juke

04.04.2012

Dat Renault eerst de kat uit de boom heeft gekeken is niet verwonderlijk; de Nissan Juke was vanwege zijn gedurfde design nogal een twijfelgeval. Daarvan is nu geen enkele sprake meer, want hij gaat als warme broodjes. En dus durft de Franse fabrikant een dergelijk model nu ook wel aan.

Buiten het onopgemerkte succes van de Juke om stapt Renault niet helemaal onbevangen in het nieuwe project. Je kunt je vast de Captur nog wel herinneren, de studie van Renault die qua concept veel overeenkomsten kent met de eigenzinnige compacte crossover van Nissan. En na positieve reacties op die zowaar nog excentriekere Renault is het merk met het wiebertje overstag gegaan: ze gaan hun eigen Juke bouwen.

75% Juke
Voor het chassis heeft Renault al leentjebuur gespeeld bij partner in technische zaken Nissan. De volgende stap is eigenlijk slechts een kwestie van het Captur-design naar de realistische wereld vertalen, de motoren die ook afkomstig van de Juke zullen zijn afstemmen op de Renault en klaar is Franse Kees. De vervanger van de geflopte Koleos - een andere reden dat Renault een nieuwe crossover graag ziet komen - hoeft dus echt niet lang op zich te wachten. Wanneer Renault dat echter zelf vindt is vooralsnog onduidelijk. Parijs misschien, al heeft Renault aangegeven dat deze thuisshow een feestje voor de nieuwe Clio is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model