Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Grand Kangoo

Nieuws: Renault Grand Kangoo

Grand Kangoo komt naar Nederland

09.04.2012

Tijdens de introductie was er nog twijfel, maar inmiddels heeft Renault bevestigd de Grand Kangoo te zullen gaan verkopen in Nederland. Vanaf juni staat hij bij de dealer in zowel 5- als 7-persoonsuitvoering

Dankzij het succes van de maxi-bestelauto's denkt Renault dezelfde slag te kunnen slaan in het segment van personenvervoer. De Grand Kangoo spitst zich vooral op grote gezinnen met een behoefte aan ruimte en flexibiliteit, maar ook overheden en zakenlui kunnen de MPV multifunctioneel inzetten. Hoewel de grotere Kangoo leverbaar zal zijn als 5-zitter is hij als oorspronkelijk bedacht voor een bestuurder en zes passagiers. De derde zitrij bestaat uit twee losse stoelen uit de Scénic die omgeklapt of volledig verwijderd kunnen worden. Om optimale toegang naar achteren te bewerkstelligen is aan de rechterzijde van de Grand Kangoo de stoel van de tweede zitrij naar eigen zeggen met een enkele handbeweging neer te klappen.

Auto met inhoud
Met alle stoelen op hun plaats en de rugleuningen rechtop blijft er 400 liter bagageruimte over. Haal je de achterste zitrij eruit en wordt de tweede rij opgeklapt, dan is het stouwen tot liefst 3.400 liter, zeshonderd liter meer dan in de vijfpersoons Kangoo Family.

Aandrijving
Zoals eerder aangekondigd wordt de Grand Kangoo alleen uitgerust met een 1.5 liter dCi. Bij aanschaf kan gekozen worden uit een variant met 90 of 110 pk. De 1.6 liter benzinemotor zal vooralsnog voorbehouden blijven aan de kleinere Kangoo Family.

De Renault Grand Kangoo zal vanaf juni leverbaar zijn. Dan wordt ook de volledige prijstlijst bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model