Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Fluence

Nieuws: Renault Fluence

Renault Fluence in ’t nieuw

05.11.2012

Vergis je niet. Dit is niet de Fluence Z.E. zoals wij hem kennen maar de in het nieuw gestoken Renault Fluence met verbrandingsmotor. Hou hem desalniettemin in gedachten want die nieuwe neus is dan wel weer binnenkort te zien op ‘onze’ elektrische Fluence.

Renault biedt de Fluence met meerdere motorvarianten aan: met verbrandingsmotoren en als volledig elektrische Z.E. (Zero Emission). In Nederland wordt enkel de Z.E. gevoerd, de benzine- en dieselversie rijden rond op markten als Rusland, Spanje en Turkije. Deze landen rijden de visueel mooiere Fluence, want voor het kunnen herbergen van het zware accupakket moest Renault aan de proporties van de Z.E. tornen en daardoor is de elektrische Fluence nu niet bepaald een schoonheid te noemen. Dat weet ook Renault. Maar het wordt hopelijk beter, en dan blijkt de vernieuwde Fluence, die is gepresenteerd op de Istanbul Motor Show, ineens van (nieuws)waarde te zijn.

Geduld
Renault Nederland is niet van plan de Fluence, nu deze is opgefrist, alsnog te gaan leveren. Ze houden het bij het Z.E.-model. Wel laat het weten dat het in de lijn der verwachting ligt dat de nieuwe familieneus op termijn ook op de 'onze' Fluence prijkt. En laten we wel wezen, dat is al een hele vooruitgang op cosmetisch vlak. Nu is eigenlijk enkel nog te hopen dat tevens de achterzijde van de Z.E. op de schop gaat. Die mogelijkheid bestaat want de Renault-Nissan-alliantie werkt achter de schermen hard aan compactere accupakketten die bovendien een grotere actieradius kunnen realiseren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model