Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Renault Fluence Z.E.

Nieuws: Renault Fluence Z.E.

Renault Fluence Z.E. heeft prijs

04.10.2010

Halverwege 2011 arriveert de elektrische Renault Fluence Z.E. bij de dealers en daarvan heeft de importeur zojuist de prijs bekend gemaakt. Vanaf € 26.180,- is ‘ie de uwe…exclusief accupakket.

Waar Nissan kiest voor een totaalprijs voor hun elektrische Leaf, biedt Renault de Fluence Z.E. aan voor een aanzienlijk lagere basisprijs met daarna nog bijkomende kosten voor het accupakket. Om te kunnen rijden met de eerste elektrische Renault moet je na het achterlaten van € 26.180,- voor de auto nog een abonnement op de accu afsluiten. Voor het leasen vraagt € 79,- per maand. Ook de elektrische Kangoo Expree Z.E. ontving een prijskaartje: € 20.000,- en € 72,- voor het leasen van de accu. Beide bedragen zijn exclusief BTW.

Nog twee in aantocht
Bij het lanceren van de Fluence Z.E. en de Kangoo Express Z.E. blijft het overigens niet. In 2012 lanceert Renault nog eens twee elektrische modellen: de Twizy en de ZOE. De eerste verschijnt in de eerste zes maanden van dat jaar en de andere in de laatste zes. De Twizy heeft Renault al klaar. Aan de ZOE wordt nog gewerkt. Een preview daarvan hebben we al kunnen zien tijdens de momenteel gehouden Autosalon van Parijs 2010.

Infrastructuur
RenaultParallel aan de ontwikkeling van de vier Zero Emission-modellen werkt Renault hard aan de ontwikkeling van de infrastructuur voor het opladen van de accu's. Dit netwerk moet operationeel zijn als de elektrische Renaults op de markt komen. De alliantie Renault-Nissan is daartoe samenwerkingsverbanden aangegaan met overheden, energiemaatschappijen en andere partners zoals bijvoorbeeld Better Place, zodat een in grote getallen geproduceerde elektrische auto realiteit kan worden.

Drie oplaadmanieren
renaultHet is bedoeling drie verschillende oplaadmogelijkheden voor het Renault Z.E. gamma te realiseren. De meest gebruikte en meest praktische oplaadmethode voor de gebruiker is de standaard methode: gewoon de stekker van de auto aan het lichtnet thuis of op een publieke oplaadpaal aansluiten en na 3,5 tot 8 uur (afhankelijk van het beschikbare vermogen en het type auto) zijn de accu's weer vol. Thuis opladen kan vervolgens op twee manieren: aansluiten op een Wall-Box (wandoplaadstation voor thuis) of een klassieke stekker met een EVSE-kabel (Electric Vehicle Supply Equipment) welke optioneel verkrijgbaar zal zijn. De tweede methode voor het opladen is het zogenoemde 'snel laden' via een snellaadstation waarmee in minder dan tien minuten een bereik van vijftig kilometer is te laden (of 80% van het maximale bereik in dertig minuten). In eerste instantie zal deze oplaadmogelijkheid alleen gelden voor de ZOE Preview en later ook voor de Fluence Z.E. en de Renault Kangoo Express Z.E.. Tot slot de derde manier dat Renault 'Quickdrop' noemt. Quichdrop is een systeem dat mogelijk maakt een lege accu automatisch te verwisselen voor een volle. De ruil neemt slechts drie minuten in beslag. Helaas kan niet ieder land van deze snelle laadmethode profiteren. Momenteel staat de vestiging van dergelijke stations alleen gepland voor Israël en Denemarken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model