Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Clio RS

Nieuws: Renault Clio RS

Vernieuwde Renault Clio RS ziet ´t levenslicht

06.03.2009

Wederom doet Renault de Autosalon van Genève aan om een nieuwe Clio RS te presenteren. Deze nieuwe lichting is gebaseerd op de laatste generatie van de Clio en brengt voortaan 203 pk op de wielen. Meteen vanaf de marktintroductie in maart zijn er twee verschillende versies te bestellen: als ‘Luxe’ of als ‘Cup’.

Net als z'n voorganger is de Renault Clio RS, dat staat voor 'Renault Sport', weer rijkelijk voorzien van het nodige spoilerwerk. Gebaseerd op de huidige generatie van de Clio is de auto sportiever aangekleed met ene frontsplitter, zij-skirts en een diffuser met twee uitlaatpijpen aan de achterzijde. Het geheel rust op 17 inch lichtmetalen wielen, waarachter remklauwen van het merk Brembo schuilgaan. Het rubber is afkomstig van Continental en speciaal ontwikkeld voor de Clio RS. Dat levert niet alleen een verbeterde grip op, maar draagt ook bij de zuinigheid van de motor. Zowel het kleurenpallet voor het exterieur als het interieur is uitgebreid. Nieuw is de exclusieve carrosseriekleur 'Alien Green'.

Interieuraankleding
Renault Clio RSSportieve accenten zijn ook weer binnenin te vinden. Nieuwigheden zijn er, op enkele toegevoegde opties zoals het Carminat TomTom navigatiesysteem, Keyless Go Entry en cruise control met snelheidbegrenzing, niet bijgekomen. Het stuur is nog immers bekleed met geperforeerd alcantara en ook de standaard zetels zijn in te ruilen tegen exemplaren van Recaro. Tegen bijbetaling uiteraard.

Relaxt sportief of puur stuurwerk
Renault Clio RS'Zoals in de inleiding genoemd is de Clio RS leverbaar als 'Luxe' of als 'Cup'. De eerste is meer afgestemd op de koper die een sportief rijgedrag ook enig comfort wenst. Het 'Sport 'onderstel is daar speciaal op afgestemd. Het 'Cup' onderstel van de RS Cup bevat stijvere veren is meer gericht op degene die meer van stuurmanskunsten houdt. Ook staat deze hardcore RS zeven millimeter dichter op het asfalt. Bovendien is de 'Cup' 36 kg lichter dan de 'Luxe' doordat enkele zaken achterwege zijn gelaten en het afwijkende ontwerp van sommige onderdelen minder gewicht met zich meebrengen.

Iets sneller
Renault Clio RSIn beide Clio RS-modellen huist dezelfde doorontwikkelde 2.0 liter motor uit de vorige generatie. Voortaan levert ie een vermogen van 203 pk en 215 Nm. Enkele aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat het koppel iets eerder beschikbaar is. Sprinten naar honderd verloop in 6,9 seconden en de topsnelheid ten opzichte van de Clio III RS met 10 km/h gestegen naar een totaal van 225 km/h. Daarentegen is het gemiddelde brandstofverbruik aantrekkelijker geworden. Onder normale omstandigheden neemt de tweeliter voortaan 8,2 l/100 km tot zich, een winst van 0,7 l/100 km.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model