Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Clio Initiale Paris

Nieuws: Renault Clio Initiale Paris

Renault Clio eerste Initiale Paris-model

23.09.2014

Renault heeft heel stiekem in Frankrijk op de website een uitvoering toegevoegd aan het leveringsgamma van de Clio. En niet zomaar een uitvoering maar de reeds aangekondigde Initiale Paris-uitvoering. Daarmee wordt ons duidelijk dat deze topuitvoering niet voorbehouden blijft aan grote Renault's.

In mei vorig jaar introduceerde Renault plannen voor een luxe-merk genaamd Initiale Paris. De Clio is de eerste Renault die officieel de titel mag dragen. Deze zal ook in Nederland te bestellen zijn, wanneer is nog niet bekend. Dit maakt Renault op 2 oktober bekend tijdens hun presentatie op de Autosalon van Parijs.

Luxueuzer
Het nieuws van de uitvoering kwam naar buiten via de configurator op de Franse website van het merk. Hier stond doodleuk de Initiale Paris tussen. Snel zijn er screenshots genomen waardoor wij Nederlanders alvast kunnen kijken wat er zoal beschikbaar zal zijn. De opvallendste veranderingen zijn de LED-dagrijverlichting die van de grille naar de koplampen zijn verhuisd. De mistlampen in de voorbumper en de tip van de uitlaat zijn iets aangepast. De luxe Clio rolt op 17 inch velgen welke in drie kleuren beschikbaar zijn: Ivory, Gray en Black Frost.
In het aangepaste interieur is veel meer leer aanwezig ten opzichte van een reguliere Renault en de kleuren zijn tweetonig. Om te laten weten dat je een speciaal model hebt zijn er Initiale Paris-badges aanwezig op het stuur en de stoelen, maar ook van buiten.

Aandrijving
Het basis model wordt aangedreven door een 0.9 liter TCe turbo driecilinder met 90 pk. Daarnaast is er een 1.2 liter TCe met een vermogen van 120 pk en beide benzineversies komen met een automatische zestraps versnellingsbak. Er is maar één diesel beschikbaar, de 1.5 liter dCi met 90 pk. Deze komt standaard met een handgeschakelde vijfbak en heeft de EDC als optie.
De goedkoopste Initiale Paris versie in Frankrijk is net iets goedkoper dan de Clio GT, welke bij ons € 21.990,- kost. Hierdoor gaan wij er van uit dat hij bij ons ook een tikkeltje goedkoper zal zijn dan de GT. De officiële prijs en introductiedatum worden bekendgemaakt op 2 oktober tijdens de Autosalon van Parijs.<br>

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model