Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Arkana

Nieuws: Renault Arkana

Renault's eerste SUV-coupé gaat Arkana heten

23.08.2018

Renault kondigt een nieuw model aan, genaamd Arkana. Het gaat om een crossover die uit zal komen in het C-segment en zijn première beleeft op de autoshow van Moskou, op 29 augustus aanstaande.

Anderhalve maand geleden dook er een opvallend prototype op voor de cameralens van onze spionagefotograaf. Dat het om een Renault ging was 99% zeker. Maar de vormgeving, een kruising tussen een SUV en een coupé, liet zich nog niet eerder lijmen met het Franse merk.Nu blijkt dat de twee wel degelijk bij elkaar horen, want Arkana is afgeleid van het Latijnse 'arcanum', een woord dat volgens Renault eeuwenlang werd gebruikt om bijzondere gebeurtenissen of verschijnselen aan te duiden. Je begrijpt al wel: de Fransen verwijzen hiermee naar het onorthodoxe design van haar aanstaande crossover.

Rusland eerst
Gezien de ongebruikelijke debuutlocatie geeft Renault aan dat de Russen als eerste het nieuwe model op de markt mogen verwelkomen. Dat zal in de loop van 2019 zijn. De rest van de wereld volgt daarna, waaronder naar verluidt ook ons kikkerlandje.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model