Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Alpine

Nieuws: Renault Alpine

Alpine reïncarneert op Le Mans

11.03.2013

Alpina zal in 2016 weer op de markt komen! En om ons op die komst op te warmen gaat de Franse Renault-dochter meerijden tijdens de 24 Uur van Le Mans en in de European Le Mans Series! Daarmee keert Alpina na 35 jaar terug!

De geschiedenis van Alpine in de racerij gaat ver terug in de tijd. De Fransen namen al elf maal - tussen 1963 en 1978 - deel aan de 24 Uur van Le Mans en viel daar ook regelmatig in de prijzen. Het hoogtepunt kwam in 1978, toen het zegevierde in het algemeen klassement. Nu, 35 jaar later, probeert het opgestane Franse merk met de oer-Alpine A110 als beroemdste model weer terug te komen aan de top van de internationale autosport.

ELMS en Le Mans
Voor het Europese Le Mans-kampioenschap zal Alpine gebruikmaken van de LMP2 Alpine, een prototype dat bestuurd zal worden door Pierre Ragues en Nelson Panciatici. Een derde rijder - voor Alpine´s deelname aan de 24 Uur van Le Mans - volgt en zal tijdens de presentatie van de bolide op 24 maart in Castellet aan ons worden voorgesteld.

2016
Op 5 november vorig jaar werd besloten om het merk Alpine weer tot leven te roepen. Vrijwel direct na die aankondiging is het zogeheten bedrijf Société des Automobiles Alpine-Caterham begonnen aan de ontwikkeling van haar eerste nieuwe productieauto. Die moet in 2016 klaar zijn voor zijn marktintroductie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model