Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Range Rover Evoque Dakar

Nieuws: Range Rover Evoque Dakar

De Evoque gaat opnieuw Dakar trotseren

15.11.2012

Aan de start van de Dakar Rally zal dit jaar opnieuw een Range Rover Evoque verschijnen. Omgedoopt tot Desert Warrior 3 zal de Evoque uitkomen voor het Britse Excite Rallye Raid team dat momenteel volop testrijdt met de auto.

In hoeverre we nog van een Evoque kunnen spreken laten we maar een beetje in het midden, want de wijzigingen zijn enorm. Het onderstel is compleet vervangen door een buizenframe en de vering en demping hebben ook een transitie ondergaan. Logischerwijs staat de Evoque niet op standaard schoeisel. BF Goodrich voorzag de auto van Desert Race G series banden die optimaal op hun taak berust moeten zijn.

Verloren ziel
Alsof dat nog niet alles is heeft Rabe Race Cars, die de auto heeft geprepareerd, ook het hart uit de Evoque gehaald. De standaard motoren van de Brit zijn weliswaar niet krachtig genoeg, maar om die nu te vervangen door een 3.0 liter twin-turbo zescilinder dieselmotor van BMW is wel heel ironisch. Juist de Evoque is de eerste nieuwe Land Rover waar BMW in haar korte eigenaarschap van het Britse terreinautomerk geen bemoeienis mee heeft gehad. Hoe het ook moge zijn, de 300 pk sterke Dakar-Evoque zal in januari in Zuid-Amerika aan de start van de loodzware en wereldbermoede race verschijnen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model