Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Range Rover Evoque Convertible

Nieuws: Range Rover Evoque Convertible

Land Rover toont lef met Range Rover Evoque Convertible

10.11.2015

Dat wat weinig autofabrikanten durven, doet Land Rover: een SUV-cabriolet in serieproductie nemen. Vier jaar na de conceptversie op de Autosalon van Genève in maart 2012 zal hij bij de dealer staan: de Range Rover Evoque Convertible.

Hulde aan Land Rover! Nu al, want een open SUV van een grote autofabrikant is een zeldzaamheid. Enkele probeerden het eerder, zoals bijvoorbeeld Nissan die in 2010 de Murano CrossCabrio lanceerde. Maar hoe het die Japanner precies is vergaan weet eigenlijk niemand. Het betreft echt een nichemarkt voor de liefhebber, dus ook van de Range Rover Evoque Convertible worden geen grote aantallen verwacht. Maar kennelijk voldoende om rendabel te zijn, volgens Land Rover.

18 seconden
De Evoque Convertible is gestoeld op de 3-deurs Evoque Coupé en beschikt over een stoffen kap die in 18 seconden kan openen. Sluiten duurt 3 seconden langer en beide acties kunnen voltrokken worden tijdens het rijden. Tot een snelheid van 50 km/h. Het canvasdak is volgens Land Rover voorzien van een geluidsisolerende laag, waardoor het interieur bij gesloten kap praktisch even stil is als dat van de reguliere Evoque. Rijd je gesloten, dan bedraagt de bagageruimte 251 liter.

Veiligheid
Om bescherming te bieden bij een onverhoopte koprol schieten twee aluminium steunen binnen een seconde uit het achterste deel van de carrosserie omhoog. Ook is de Evoque Convertible voorzien van actieve veiligheidssystemen als Lane Keep Assist, parkeersensoren rondom, Driver Condition Warning en Autonomous Emergency Braking. Het nieuwe InControl Touch Pro-infotainmentsysteem met een 10,2 inch touchscreen is ook standaard.

Drie viercilinders
Land Rover levert de Range Rover Evoque Convertible met keuze uit drie viercilinder-motoren. De benzineversie wordt aangedreven door de Si4 met 240 pk. Dieselen kan met de 150 pk of de 180 pk variant van de 2.0 Ingenium-motor waarvoor een gemiddeld verbruik van 5,1 l/100 km wordt opgegeven. Een 9-trapsautomaat is standaard op beide diesels.

Voorjaar 2016
De nieuwe Range Rover Evoque Convertible wordt geproduceerd in de fabriek in Halewood, waar ook de Evoque Coupé en vijfdeurs-variantvan de band rollen. De verkoop start komend voorjaar. Prijzen volgen nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model