Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Range Rover Cabriolet

Nieuws: Range Rover Cabriolet

Omdat het kan: Range Rover Cabriolet

19.07.2013

Wisten we je gisteren te melden dat de Range Rover Evoque Convertible wellicht toch in productie gaat, vandaag verrast NEC ons met de Range Rover Cabriolet. Een dakloze variant van de reguliere, overigens onlangs compleet vernieuwde Range Rover.

NEC staat voor Newport Convertible Engineering en die naam legt de activiteiten van dit Amerikaanse bedrijf perfect uit. Want wat de vaklui aldaar wel niet allemaal hebben omgetoverd tot cabriolet is bijna teveel om op te noemen. Laten we het erop houden dat ze vooral auto's onthoofden waar de producent zelf niet aan durft te beginnen. Best dom eigenlijk, wat NEC heeft er veel succes mee. Al is het esthetische aspect wel een tweede.  

Tonneau cover
Een auto die niet als zodanig is ontwikkeld converteren naar een cabriolet valt niet mee. Het zorgvuldig verwijderen van het vaste dak is niet alleen complex, ook heeft ook veel invloed op het rijgedrag van de auto. Dat moet natuurlijk rechtgetrokken worden en NEC heeft zich daar door de jaren meester in gemaakt, al laat het bedrijf helaas niet weten hoe.
En hoewel het een knap staaltje werk is, vinden we de afwerking van de softop niet echt fraai. In de video is goed te zien hoe de 'restjes' van de elektrische kap achter over de koets gedrapeerd zijn. NEC kan eventueel een tonneau cover leveren om dit en een neergestreken kap uit het zicht te laten verdwijnen, maar echt mooi is het natuurlijk nog altijd niet.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model