Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: PSA Peugeot Citroen vs Opel/Vauxhall

Nieuws: PSA Peugeot Citroen vs Opel/Vauxhall

'PSA Peugeot Citroen wil Opel opslokken'

14.02.2017

Brekend nieuws! Zonet komt het verrassende bericht binnen dat de PSA Groep, waar Peugeot en Citroën onder vallen, ook Opel en diens Britse zustermerk Vauxhall wil inlijven. De overname zou zelfs al zo goed als beklonken zijn.

Als PSA Groep er daadwerkelijk uitkomt met General Motors, heden nog het moederbedrijf van Opel en Vauxhall, dan eist het Franse autoconcern ineens een flink stuk van de Europese automarkt op. Een combinatie van de vier automerken zou namelijk goed zijn voor een marktaandeel van 16% op het totaal. Dat meldden ingewijden die dit verrassende nieuws de wereld in hebben geholpen.

Schaalvergroting en EV-technologie
De reden dat PSA aast op Opel en Vauxhall zou in eerste instantie het (kosten)voordeel van schaalvergroting zijn. Maar ook de stappen die de Duisters hebben gezet op het gebied van elektrificatie is voor de Fransen interessant, aldus insiders.

Iedereen blij, behalve Renault. Als alles een beetje soepel verloopt zou de overname al binnen enkele weken rond kunnen zijn. GM zal ongetwijfeld alle medewerking verlenen, want het is een publiek geheim dat de Amerikaanse autogigant al enige tijd met Opel en Vauxhall in z'n maag zit. Zeker tijdens de crisis. Maar ook nu Opel aan de betere hand is, is een overname voor GM de ideale gelegenheid om Europa achter zich te laten. Chevrolet verliet eind 2015 al ons continent. Ten gunste van onder meer Renault dat nu de balen heeft als PSA haar zin krijgt. Het Franse merk zou daarmee namelijk niet langer de tweede grootste autobouwer van Europa zijn, achter Volkswagen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model