Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Powerbank van Volkswagen

Nieuws: Powerbank van Volkswagen

Powerbank van Volkswagen

12.03.2019

Volkswagen brengt elektrisch rijden voor de massa weer wat dichterbij met de Volkswagen powerbank voor auto's.

Het ontwikkelen, bouwen en verkopen van een elektrische auto is één ding, maar er zijn nog heel wat stappen te nemen voor elektrisch rijden echt een groot goed wordt. Volkswagen levert een bijdrage aan het wegnemen van barrières met deze powerbank voor auto's. Door de compacte afmetingen is het oplaadstation op elke gewenste plek te plaatsen.

Samsung, iPhone, LG, Volkswagen snellader
Het idee voor de powerbank komt uit de wereld van de mobiele telefonie. Daar is een powerbank een compacte accu die je mee kunt nemen om je telefoon snel tussendoor op te laden. De Volkswagen-powerbank is groter, maar dient een soortgelijk doel: snel en gemakkelijk opladen. De Volkswagen-powerbank is aan te sluiten op het lichtnet of op een duurzame energiebron. Vier auto's kunnen tegelijk opgeladen worden, waarvan twee supersnel aan de snellader. De powerbank is niet alleen een innovatieve laadpaal, het ontwerp biedt ook de mogelijkheid om energie op te slaan, zodat duurzame energie weer wat efficiënter ingezet kan worden.

Powerrrrr uit Hannover
De eerste powerbanks worden binnenkort bij de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg geplaatst. Vanaf 2020 worden ze voor de markt geproduceerd door Volkswagen in Hannover. Een interessant weetje: aan de basis van de techniek staat het door Volkswagen zelf ontwikkelde accupakket van het MEB-platform waarop de geheel nieuwe ID.-reeks met onder andere de ID. Vizzion en ID. Buggy gebouwd zal worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model