Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Panamera

Nieuws: Porsche Panamera

Vernieuwde Panamera volgens TechArt

30.08.2013

Eerder dit jaar friste Porsche de Panamera optisch en technisch op en dat moet TechArt beantwoorden. De tuner toont daarom haar aangepaste bodykit op basis van de vernieuwde Duitser.

Jongere botten, hetzelfde maatpak. Net als in 2010 nam TechArt voor de vernieuwde GrandGT de Panamera Turbo S als basis en op dat moment weet je al dat het met de prestaties wel goed zit. Hoewel dat makkelijk had gekund, houdt de tuner het vermogen op 580 pk. Dit is immers al 60 pk meer dan dat het model af-fabriek meekrijgt en daarbij ruim voldoende om het de snelste auto's te koop verdraaid lastig te maken. In een luttele 3,8 seconden katapulteert de GrandGT naar 100 km/h om pas bij een snelheid ver boven de 300 km/h de pijp aan Maarten te geven. Credits daarvoor gaan ook naar het gigantische koppel van 800 Nm.

22 inch
Over de stabiliteit behoef je in ieder geval geen zorgen om te maken, want dat heeft TechArt nog een beetje aangescherpt met additionele spoilers. Sommige daarvan hebben zelfs een driedelige functie. Want naast dat deze panelen de Panamera beter door de lucht laten klieven en dat op z'n mooist - volgens TechArt - maken ze de auto lichter. Alle spoilers binnen het GrandGT-programma zijn namelijk opgetrokken uit carbon. Scheelt geen tientallen kilo's, maar alle beetje helpen nietwaar. Ook de wielen zijn lichter, waarbij het kiezen is tussen 20, 21 of 22 inch.

De IAA in Frankfurt is er ook voor tuners en die gelegenheid grijpt TechArt aan om daar de vernieuwde GrandGT te</em> <em>presenteren. Tegen die tijd verwachten we ook meer dan één foto te verkrijgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model