Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Panamera

Nieuws: Porsche Panamera

Panamera markeert Caractère

23.11.2010

Exclusief sub exclusiever. De Belgische tuner Caractère lanceert “Caractère Exclusive”, een nieuwe productlijn naast het al tamelijk exclusieve bestaande programma. De Caractère Panamera is in samenwerking met elektronicaspecialist Dynatek de eerste vrucht van deze divisie.

Caractère en Porsche deden het al eerder met elkaar, maar nog niet eerder op deze wijze en in samenspraak met Dynatek. Dynatek is een gerespecteerde elektronicaspeler in de wereld van motorfietsen en auto- en motorsport en levert voor de Caractère Panamera de herprogrammeerde 4.8 liter V8-twinturbo aan. Nadat ook de originele katalysatoren vervangen zijn door betere exemplaren uit eigen huis en er een uitlaatsysteem van Akrapovic onder de auto hangt zal de achtcilindermotor 605 pk en 840 Nm opwekken. Normaliter perst de Panamera Turbo er 500 pk en 700 Nm uit. Een stevige winst dus en daarom is het jammer dat Caractère geen nieuwe sprintcijfers afgeeft.

Bodykit
PanameraWie vaker kennis heeft gemaakt met de producten van Caractère weet dat de Belgische tuner een heel eigen stijl van optisch tunen heeft. De aerodynamische bodykits typeren allemaal diezelfde rondingen en uitstulpende spoileraccenten. In het geval van de Audi-lijn van Caractère zouden ze zo uitwisselbaar met elkaar kunnen zijn. Het bodypakket van de Panamera kenmerkt eveneens die typische Caractère-identiteit, al lijkt er speciaal voor het Exclusive-programma net wat meer aandacht aan besteed te zijn. Nog exclusiever, en daar is het Caractère natuurlijk ook om te doen. Met name de bilpartij is lekker dik, met 'air scoops' als stijlvol detail. Dan de wielen, die herkennen we eveneens uit duizenden. Caractère schroeft ze onder elk van zijn producten. Ze zijn overigens in de maat 21 of 22 inch verkrijgbaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model