Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Panamera

Nieuws: Porsche Panamera

Ieder z’n ding: Mansory Panamera

10.06.2010

Het is moeilijk hier niet over smaak te beginnen, maar we doen ons best om het te laten. Dit is een Porsche Panamera en van wie anders dan het Zwiterse Mansory.

Het is waarschijnlijk de door Mansory gekozen kleurencombinatie wat het schrikeffect veroorzaakt want eigenlijk is deze Panamera niet eens zo extreem getuned. De bodykit is zeker heftig met z'n schreeuwende spoilers, diffuser en uitgeklopte wielkasten, maar gooi er een meer alledaags kleurtje tegenaan en je krijgt een heel ander beeld. Ditzelfde geldt voor het interieur waar een wereld van oogverblindend - en dit mag ieder op z'n eigen manier opvatten - leder heerst. Het is voor Mansory de manier om zich te onderscheiden. Mansory gaat enkel voor excentriek en dat mag de hele wereld zien en weten.

328 km/h
Porsche PanameraAls basis voor deze automobiele Blauwgele ara dient de Panamera Turbo. In normale trim goed voor een al lekkere 500 pk en 700 Nm. Voor Mansory uiteraard niet genoeg dus ging de moersleutel erin. Onder de noemer 'Power Pack' wordt het motormanagement geoptimaliseerd, krijgt het 4.8 liter blok grotere turbo's en een aangepast sportuitlaatsysteem. De uitkomat is een nieuwe vermogensafgifte van 690 pk, een trekkracht van 800 Nm en een sprint van 0-100 km/h in exact vier seconden. Als topsnelheid wordt 328 km/h opgegeven. Het geweld wordt op de weg gehouden door vierwielaandrijving in combinatie met schoeisel van Dunlop. Om de voorwielen ligt de maat 265/30ZR22 en achter worden de krachten uitgestrooid over 295 mm breed rubber.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model