Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
[Global Handler onURLNotFound] Line 15: Error: LoadById: Wrong type. Please specify numeric argument.
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Panamera Turbo

Nieuws: Porsche Panamera Turbo

Moby Dick teistert opnieuw

26.01.2011

Moeten we nog uitleggen wie of wat Moby Dick was? Vast niet. Maar we dachten toch echt dat het over en uit was voor het witte monster. Niet dus, samen met Mansory heeft edo competition hem teruggehaald en hij is nog altijd even angstaanjagend gebleven.

De bijnaam 'Moby Dick' voor deze woeste Porsche Panamera Turbo kon niet treffender. De extreme bodykit is afkomstig van Mansory - die hem eerder gebruikt voor 'Nessie' om maar even bij het thema te blijven. Dat er werkelijk op ieder potje een deksel past blijkt maar weer, want het aerodynamische exterieurpakket werd speciaal op verzoek van een klant gemonteerd. Het interieur dat veel wegheeft van een luxe jachtschip zou een andere reden geweest kunnen zijn voor de toepasselijke koosnaam.

340 km/h
PanameraEdo competition zelf spitste zich op de techniek. Na een ontwikkelingstijd van bijna twee jaar kan de eigenaar zijn Porsche Panamera Turbo weer in ontvangst nemen. Er is behoorlijk wat veranderd om 'Moby Dick' aan de veeleisende wensen te laten voldoen. Het geheim blijft bij de smid, maar de resultaten spreken boekdelen. Het al niet misselijke vermogen van 500 pk steeg naar liefst 750 pk en 200 Nm koppel kwam erbij zodat het totaal nu 900 Nm bedraagt. Wat dit doet met de prestaties? In minder dan vier seconden knalt de vierdeurs coupé naar 100 km/h en uit veiligheidoverwegingen (ontoereikende banden) werd de topsnelheid begrensd op 340 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model