Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Panamera Turbo S

Nieuws: Porsche Panamera Turbo S

550 pk voor Panamera Turbo S

01.04.2011

Het leveringsprogramma van de Porsche Panamera wordt uitgebreid met de Panamera Turbo S. Het nieuwe topmodel levert nog eens 50 pk meer dan de Panamera Turbo wat de sportwagenprestaties van de vierdeurs coupé naar een nog hoger plan tilt.

Verbeterde turbochargers met titanium-aluminium schoepen en een aangepast motormanagement geven de 4.8 liter V8 nog eens vijftig paardenkrachten meer dan de al 500 pk in de Porsche Panamera Turbo. Het totale vermogen van de Panamera Turbo S komt hiermee op 550 pk. Ook het koppel steeg, van 700 naar 750 Nm. Tijdens de kickdown en in de Sport- en Sport Plus-modus van het standaard Sport Chrono Turbo Package levert de achtcilinder zelfs 800 Nm dankzij de overboost-functie.

Zuiniger op Michelin
Ook aanwezig is Launch Control waarmee het mogelijk is de Panamera Turbo S in 3,8 seconden naar de 100 km/h te laten knallen. Blijft de rechtervoet gevloerd dan houdt de versnelling pas op bij 306 km/h. Porsche meldt trots dat het verbruik van het model op hetzelfde niveau ligt als dat van de Panamera Turbo: 11,5 liter per honderd kilometer wordt er opgegeven. Voorzie de Panamera Turbo S van 19 inch vierseizoenenbanden met een lagere rolweerstand van Michelin en dan ligt dit 0,2 l/100 km lager.

Exclusiviteit
Zijaanzicht van de gestroomlijnde Porsche Panamera Turbo SPorsche heeft de Panamera Turbo S van enkele zaken voorzien die hem herkenbaar maken als absoluut topmodel. De 20 inch Turbo II-velgen en de zij-skirts van Porsche Exclusive bijvoorbeeld. Het bi-kleurige interieur met zwart/crème leder is zelfs exclusief voor de Turbo S. Vanaf de herfst kan men eventueel ook de keuze laten vallen op een combinatie van grijs/crème. Met een prijskaartje van € 218.000,- mag men verwachten dat de auto is afgeladen met (elektronische) snuisterijen. Dat doet Porsche dan ook. Rijverbeterde snufjes als Porsche Dynamic Chassic Control, Active Roll System, Porsche Torque Vectoring Plus en een elektronisch differentieel zijn af fabriek.

Vanaf juni 2011 zal de Porsche Panamera Turbo S bij de officiële dealer in de showroom staan.

Bekijk ons aanbod Porsche Panamera

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model