Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Panamera Gemballa

Nieuws: Porsche Panamera Gemballa

Gemballa neemt 700 pk sterke Porsche Panamera mee naar Essen

19.11.2013

Volgende week is de aftrap van de Essen Motor Show en dat betekent dat alle gerenommeerde tuners kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Gemballa trapt af met deze 700 pk sterke Porsche Panamera GTP 700.

Verrassend genoeg gebruikt Gemballa de Panamera Turbo van voor zijn facelift als basis voor dit pk-monster. Het blok dat in het model dienst doet als aanjager is de 4.8 liter achtcilinder met dubbele turbo en levert standaard 520 pk. Daarmee is de bekende sprint al in 4,1 seconden volmaakt, maar de heren van Gemballa hebben meer in petto.

Turbo S
Na de krachtkuur van Gemballa ontwikkelt de Panamera namelijk een machtige 700 pk, maar liefst 130 pk meer dan de Porsche Panamera Turbo S die een aantal weken terug officieel werd gepresenteerd. Wij schatten zo in dat deze GTP 700 daarmee zo maar eens om en nabij drie tellen naar de honderd kan spurten. Het exterieur van de GTP 700 lijkt met uitzondering van zijn fors bemeten velgen en de bestickering overigens ongemoeid gelaten.

Record
Volgens zijn makers heeft deze Panamera reeds een snelheidsrecord op zak, gevestigd op de Italiaanse Nardo-racebaan. Welk record dat is wil de tuner echter nog niet kwijt. Daar zal zijn onthulling op de Essen Motor Show, die van 30 november tot 8 december gehouden wordt, ongetwijfeld meer duidelijkheid over scheppen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model