Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Panamera Exclusive Series

Nieuws: Porsche Panamera Exclusive Series

Ongelimiteerde luxe in Porsche Panamera Exclusive Series

04.11.2014

Maatwerk-ateliers zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering bij de grotere autofabrikanten. Porsche is er eentje van het eerste uur en heeft al heel veel exclusieve auto's op haar geweten. Dit is de nieuwste, de Panamera Turbo S Executive.

Een normale Porsche Panamera laat al bij weinig mensen wensen te over, maar voor diegene die exclusiviteit boven alles stelt is de Panamera Exclusive Series misschien het alternatief. Alleen de gelimiteerde oplage van slechts 100 stuks zou het water in de mond moeten doen lopen. Uiteraard blijft het niet bij die zeldzaamheid. Porsche heeft ook exclusief werk gemaakt van zoal de carrosserielak, een handmatig aangebrachte kleur die het midden houdt tussen diepzwart en kastanjebruin. Om het uiterlijke plaatje aan de buitenzijde af te maken rolt de Panamera Exclusive op 20 inch velgen in dezelfde kleur Deep Black metallic van de carrosserie.

Luxe alom
De stoelen en deurpanelen zijn bekleed met bruin leder. De stoelbekleding is bovendien geperforeerd en door de minieme gaatjes kan lucht worden geblazen door de ingebouwde ventilatiefunctie. Ludiek detail: de perforatie is uitgevoerd in de vorm van het Porsche-embleem. Het bovenste gedeelte van de deurbekledingen en het dashboard zijn eveneens gehuld in leder, maar ditmaal in de kleur zwart. Om te contrasteren zijn de stiksels kastanjebruin. Het kleurverloop dat aan op de buitenkant van de portieren te vinden is komen op meerdere plekken terug. Zo hebben de houten accenten een wortelnoten-uitstraling die geleidelijk overloopt in pianozwart. Op het dashboardkastje is een badge te vinden met daarop het Limited Edition-nummer.

Standaard Burmester aan boord
De Panamera Exclusive Series bevat zelfs een heuse primeur in de vorm van het nieuwe Rear Seat Entertainment System. Dit systeem bevat twee touchscreens met ingebouwde camera en een DVD-speler voor kijk- en luisterplezier. Ook is er internettoegang aan boord. Maar het neusje van de zalm, in het bijzonder voor de audiofiel, is toch wel het standaard aanwezige Burmester High-end Surround Sound System inclusief bijgeleverde draadloze hoofdtelefoons.

5-delige kofferset
Na al deze luxe zou je bijna denken dat er geen opties meer zijn om aan te vinken. Dat is echter onjuist. Er blijft er welgeteld één over en dat is een 5-delige luxe-kofferset van leder waarin het perforatiepatroon terugkomt. Wat deze accessoire moet kosten is niet bekend, evenals de prijs van de auto zelf. Dat zal bekend worden na zijn debuut op de LA Auto Show, medio november.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model