Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Macan

Nieuws: Porsche Macan

Speficaties Porsche Macan gelekt

11.11.2013

Nadat we de Macan al meerdere keren in vol ornaat hebben mogen bewonderen zijn nu voor de officiële bekendmaking ook al zijn specificaties al publiekelijk geworden.

Een cursus Chinees is niet nodig om uit dit gelekte document op te maken waartoe de verschillende uitvoeringen van de aanstormende Macan in staat is. Zoals al eerder vermeld zullen er drie motoren verkrijgbaar zijn. De basisuitvoering, de Macan S, is uitgerust met een 3.0 liter V6, goed voor 340 pk en een maximumkoppel van 460 Nm. Volgens het formulier snelt dit model in 5,5 seconden naar de 100 km/h en weet het een topsnelheid van 254 km/h te bereiken.

Diesel S
De enige diesel is de Macan S Diesel. Die heeft eveneens een 3.0 liter V6 onder de kap maar ontwikkelt maximaal 258 pk. Het koppel ligt met 580 Nm daarentegen een stuk hoger en zodoende is de sprinttijd van 6,2 seconden nog steeds een zeer vlotte. Pieken doet de diesel bij een voor een Porsche bescheiden, maar allesbehalve schamele 226 km/h.

Turbo
Wie maximale prestaties wil moet onherroepelijk voor de Turbo kiezen. Diens geblazen 3.6 liter V6 schopt het tot 400 pk en 550 Nm en vergt slechts 4,8 seconden van je geduld om de 100 km/h te halen. De topsnelheid van dit topmodel bedraagt een indrukwekkende 269 km/h.
Overigens vertelt het document ons ook alvast wat het formaat van Porsche's nieuwste is, namelijk 4,68 meter in lengte, een stevige 1,92 meter in de breedte bij een hoogte van 1,63 meter. Hoezo 'baby-Cayenne'?!

Nog meer weten over de nieuwe Macan? Op 20 november maakt Porsche hem officieel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model