Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Macan

Nieuws: Porsche Macan

Porsche creëert niche met Macan Turbo

16.04.2012

Langzaam maar zeker wordt steeds meer duidelijk over de Porsche Macan, het kleine broertje van de Cayenne. Met een 3.0 liter V6 onder de motorkap en een turbo-badge op de achterklep belooft dit een uniek model in zijn segment te worden.

Werd twee maanden geleden duidelijk dat Porsches nieuwe model Macan in plaats van Cajun ging heten, nu zijn er talloze details naar buiten gekomen over de aandrijflijn van de SUV. Onder de motorkap zullen natuurlijk meerdere benzine- en dieselmotoren geplaatst worden, maar de meest interessante is zonder twijfel de 3.0 liter V6-motor met dubbele turbo. Hoewel officiële informatie vooralsnog ontbreekt is de verwachting dat de V6 niet minder dan 375 pk zal gaan produceren. Luxe concurrenten als de BMW X3 en de Audi Q5 moeten het met minimaal 80 pk minder doen in hun topmodellen en daarmee plaatst Porsche de Macan in een nog niet bestaande niche voor supersportieve compacte SUV's.

Onderhuids
De Macan komt op het nieuwe MLB-platform dat de Volkswagen-groep voor alle SUV's zal gaan gebruiken. Het onderstel zal de sportieve aspiraties echter volledig tot zijn recht moeten doen komen en de Macan onderscheiden van zijn broertjes uit de Volkswagen-stal. Wolfgang Hatz heeft de leiding over de ontwikkeling bij Porsche en verklaarde tegenover het Britse Autocar dat de auto 'ontzettend goed rijdt' en 'de meest sportieve in zijn klasse zal zijn'. Logisch gevolg is natuurlijk wel dat de off-road capaciteiten een ondergeschoven kindje worden bij de Macan; de low-range versnellingsbak en het vergrendelend differentieel bleven immers in Zuffenhausen op de plank liggen.

Aandrijvers
De 3.0 liter V6 is niet de enige verrassing in het motorenprogramma van de Macan. Voor het eerst sinds 1995 gaat Porsche namelijk weer een 4-cilinder verkopen. Deze 2.2 liter benzinemotor zal naar verwachting 223 pk opwekken en de uitvoering worden waarvan Porsche de grootste aantallen zal verschepen. Naast de V6 en de 4-cilinder komt er een 2.0 liter turbodiesel, maar zowel een Macan S als Macan Diesel S staan ook in de planning. Deze zullen respectievelijk worden uitgerust met de ongeblazen 3.6 liter V6 en 3.0 liter V6 turbodiesel uit de Cayenne en Panamera. De komst van een Macan Diesel Turbo staat ook op Porsches verlanglijstje maar de motordeal met Audi over de 3.0 liter V6 is nog niet rond.

De Porsche Macan staat waarschijnlijk eind 2013 bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model