Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche heeft komende 10 jaar geen plannen voor elektrische 911

Nieuws: Porsche heeft komende 10 jaar geen plannen voor elektrische 911

Porsche heeft komende 10 jaar geen plannen voor elektrische 911

21.11.2017

Porsche werkt keihard aan zijn volledig elektrische Mission E, maar dat betekent niet dat er stiekem ook een 911 EV op de planning staat.

Elektrisch rijden is voor de Duitsers natuurlijk niet nieuw. De Cayenne en de Panamera zijn al beschikbaar als plug-in hybrides. Ook voor de 911 zou een hybride-aandrijving in ontwikkeling zijn. De reden is simpel, zo stelt CEO Oliver Blume in een interview met Autocar: er is vraag naar en Porsche heeft de technologie dankzij zijn Le Mans-avontuur al in huis.De nieuwe 911 is al regelmatig gespot tijdens tests en we weten inmiddels dat er mogelijk hybridetechniek onder de motorkap verstopt is. Blume benadrukte echter dat de 911-hybride nog geen zekerheidje is. Ja, er wordt me getest, maar het is voor Porsche nog niet duidelijk of het extra gewicht van de accu's de prestaties niet teveel in de weg zit. Daarnaast had de Duitser meer goed nieuws: de komende 10 tot 15 jaar hoeven we geen 911 zonder verbrandingsmotor te verwachten. In andere woorden: een volledig elektrische Porsche 911 staat niet op de planning voor 2030. Wil je die elektrische Porsche wel, dan kun je dus beter een Mission E op je verlanglijstje zetten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model