Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Cayman

Nieuws: Porsche Cayman

Porsche Cayman op z’n Italiaans

11.06.2013

Wellicht ken je Stola nog, het bedrijf achter de Stola S 82? Dit bedrijf van Alfred Stola bouwde aan het begin van deze eeuw een sterke gewijzigde Porsche Boxster met achterin een 911-krachtbron. Tegenwoordig is de Italiaan actief onder de naam Studiotorino en daar flikt hij hetzelfde kunstje. Ontmoet de Porsche Cayman op z’n Italiaans.

In Turijn, daar waar Studiotorino zijn onderkomen heeft, zal de komende maanden nog hard worden gewerkt om een prototype van de Moncenisio klaar te krijgen voor een eerste kennismaking met het publiek. In oktober is de onthulling, kort gevolgd door het aanvangen van de productie, of beter gezegd de bouw van de super-exclusief Cayman. Slechts 20 exemplaren zullen er worden gebouwd en allemaal stuk voor stuk grotendeels met de hand. De carrosserie is geheel nieuw en zal volledig opgetrokken zijn uit koolstofvezel. De verwachte vraagprijs van zo'n € 140.000,- exclusief de donorauto is dan ook niet mals.

Heuvelklim
Uiteraard is die carbon carrosserie niet enkel verantwoordelijk voor het hoge prijskaartje. Elke Moncenisio zal, naast het vele handwerk, tot in detail vertroeteld worden en daarmee willen we zeggen dat alle speciaal ontworpen componenten geheel op traditionele Italiaanse wijze zijn gefabriceerd. Van het uitkloppen van de body tot aan het verven van de koets. Over de blauwe kleur op het prototype gesproken en die je ook al op de schetsen ziet; die verwijst naar het helderblauwe water van het meer dat grenst aan de Moncenisio-bergpas. En daarmee is ook meteen de naam van de auto verklaard. Studiotorino heeft hiervoor gekozen omdat deze kronkelige bergpas - die Italië verbindt met Frankrijk - beroemd is om de Sus-Moncenisio heuvelklim. Naar eigen zeggen de eerste heuvelklim in wedstrijdverband ooit.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model