Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Cayenne

Nieuws: Porsche Cayenne

Porsche Cayenne S ook als diesel

18.04.2012

Het betreft nog een gerucht, maar volgens ingewijden bij Car and Driver werkt Porsche aan een Cayenne S Diesel. Onlogisch is die gedachte niet aangezien het merendeels van de nieuw verkochte Porsches een SUV is waarvan de helft een oliestoker onder de kap heeft.

Nu niet alleen de fabrikant maar ook het gepeupel aan een mazoutslokkende Zuffenhauser is gewend, is de volgende stap in Porsche's dieselterminologie niet zo verbijsterend meer. Sterker nog, menig trouwe aanhanger van het vroegere sportwagenmerk ziet een sterkere dieselmotor in de Cayenne graag verschijnen. Met een beetje goede wil wordt de momenteel verkrijgbare Cayenne Diesel (245 pk en 550 Nm) immers voorbijgestreefd door GTI-achtig spul uit het B-segment. Niet echt Porsche-waardig dus. Een potentere V6 TDI of machtige V8 is dat wel, ook omdat de kleinere Macan het straks eveneens beter voor elkaar heeft.

Audi
Of het dieselfeest in de Cayenne S Diesel doorgaat en of gekozen wordt voor een gelijkblijvend aantal of meer cilinders is echter nog volkomen onzeker. Porsche zelf wil er nog niets over kwijt. Aan (goedkope) mogelijkheden in ieder geval geen gebrek. Even naar de buren in Ingolstadt wandelen en Porsche beschikt over een 313 pk sterke V6 TDI-biturbo of 4.2 liter V8 TDI met 351 pk. De 6.0 liter V12 TDI zal er ook ergens liggen, al zal deze 500 pk en 1.000 Nm sterke dieselbeul vast iets te veel van het goede zijn. Audi zal de twaalfcilinder TDI alleen maar aanprijzen, want met de Q7 momenteel als enige gebruiker is het nogal een kostbare investering gebleken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model