Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Cayenne Turbo S

Nieuws: Porsche Cayenne Turbo S

Baas boven baas: Cayenne Turbo S

15.10.2012

Alsof de 500 pk sterke Turbo-uitvoering nog niet genoeg is presenteert Porsche de Cayenne Turbo S. Met nog eens vijftig paardenkrachten meer is het model iets minder krachtig dan z’n rivaal, de BMW X5 M, maar komt hij sneller uit de startblokken.

De Cayenne Turbo S is het summum wat Porsche biedt op SUV-gebied. Met 550 pk is het model 50 pk krachtiger dan de S-loze Cayenne Turbo. Het koppel van de getweakte 4.8-V8 ligt op 750 Nm, eveneens vijftig meer dan het voormalige topmodel binnen het Cayenne-gamma. Wat het extra vermogen heeft opgeleverd is een acceleratie naar 100 km/h die tweetiende sneller verloopt; de Turbo S snelt er in 4,5 seconden naartoe. De topsnelheid van de auto bedraagt 283 km/h, 5 km/h uur hoger dan de Turbo-uitvoering.

Prijs
Wat de totstandkoming van de ultieme Porsche-SUV ook heeft opgeleverd is een stevige meerprijs ten opzichte van de Cayenne Turbo. Na het overmaken van minstens € 200.800,- wordt er een productieplekje geserveerd bij de fabriek. De Cayenne Turbo is er vanaf € 165.700,-. Om de klant specialer te laten voelen levert Porsche de Turbo S wel standaard af met luchtvering en het schokdempersysteem Porsche Active Suspension Management (PASM). Ook bij de vraagprijs ingegrepen is het onderstelregelsysteem Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) dat overhellen van de auto in bochten tot het minimum beperkt en tegelijkertijd het rijcomfort en de dynamiek verbetert. Tevens standaard aanwezig is het Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) dat op zijn beurt zorgt voor meer tractie en ongekende stabiliteit onder uiteenlopende rijomstandigheden. Het systeem werkt nauw samen met de variabele koppelverdeling op de achterwielen en een elektronisch geregeld sper-differentieel achter.

Zichtbare exclusiviteit
Nog meer goodies zijn er in de vorm van het bekende Sport Chrono Pakket dat onder meer een stopwatch met een analoge en digitale weergave in het midden van het dashboard omvat. Verder rolt de Cayenne Turbo S op 21 inch wielen van het model '911 Turbo II'. Exclusief voor de Cayenne-topper zijn ze met zwarte details uitgevoerd en is de naafdop met Porsche-embleem in kleur uitgevoerd. De Turbo S herkennen kan ook aan de buitenspiegels en de luchtinlaten vóór, die in glimmend zwart zijn gespoten.
Voor het interieur van de Cayenne Turbo S zijn nieuwe, speciale bi-colour lederuitrustingen (zwart/Carrera-rood en zwart/Luxor-beige) voorhanden. Hierbij worden de siernaden in een contrasterende kleur (Carrera-rood of Luxor-beige) uitgevoerd. Voor enig contrast zorgt het carbon interieurpakket.

De Porsche Cayenne Turbo S is vanaf heden te bestellen en de eerste exemplaren zullen begin 2013 worden afgeleverd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model