Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Cayenne GTS

Nieuws: Porsche Cayenne GTS

Nieuwe Porsche Cayenne GTS

11.04.2012

“Zitten als in een SUV, maar rijden als in een sportauto”, kopt Porsche boven het persbericht van de Cayenne GTS. Het model vult niet alleen het gat tussen de Cayenne S en de Cayenne Turbo, maar heeft bovendien de meest sportieve focus van allemaal.

Met 420 pk is de V8 in de Cayenne GTS niet de sterkste van het gamma, want de Cayenne Turbo weet het immers tot 500 pk te schoppen. Toch spreekt Porsche van de sportiefste uitvoering binnen de familie. Dit alles heeft te maken met de stuggere demping, het met 24 mm verlaagde onderstel ten opzichte van de Cayenne S en het standaard gemonteerde Porsche Active Suspension Management (PASM). Een mix die de GTS tot uiterst sportieve prestaties in staat moet stellen. Ondanks dat we de handling nog niet hebben kunnen ervaren spreken de droge cijfers boekdelen: vanuit stilstand naar 100 km/h duurt slechts 5,9 seconden en een topsnelheid ligt op 261 km/h. Daarmee is hij weliswaar minder snel dan de Turbo, maar de combinatie van factoren moet toch voor de sportiefste beleving zorgen.

Looks van de Turbo
Porsche CayenneDat de Cayenne GTS indruk maakt bij de eerste aanblik is niet alleen afhankelijk van de gekozen kleur. Al moet de hier gepresenteerde lime groene Cayenne ongetwijfeld nog even op het netvlies na blijven branden wanneer die je voorbij komt. Eenmaal bekomen van de schrik zal de blik blijven hangen op de voorzijde afkomstig van de Cayenne Turbo, enkele hoogglans zwart gespoten accenten, de prominente zijskirts en de brede wielkasten. De dubbele achterspoiler zal eveneens niet aan je blik kunnen ontgaan. En ondanks dat Porsche er geen foto's van heeft verspreid heerst ook in het interieur een sportieve sfeer waarbij alcantara de toon zet.

Prijs
De compleet nieuwe Porsche Cayenne GTS beleeft zijn werelddebuut op de Auto China 2012 in Beijing. Vanaf juli zal de GTS bij de dealers staan met een prijskaartje beginnend bij € 121.000,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model