Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Cayenne GTS prijzen

Nieuws: Porsche Cayenne GTS prijzen

Porsche Cayenne GTS prijst zich tussen S en Turbo

11.11.2014

Onlangs presenteerde Porsche de nieuwe Cayenne GTS, met voortaan een zescilinder-biturbo in plaats van een V8. Qua uitstraling en prestaties slaat 'ie nog altijd een brug tussen de Cayenne S en de Turbo. Ook wat betreft prijsstelling, zo weten we nu.

De nieuwe Porsche Cayenne GTS is een feit. Met een kleiner slagvolume en minder cilinders, maar daartegenover wel twee turbo's en een zuiniger verbruik plus lagere CO2-uitstoot. En vooral dat laatste heeft een gunstige effect op de vraagprijs.

Opvullen
Met een vanafprijs van € 129.100,- is de Cayenne GTS er vierduizend euro voordeliger op geworden. Daarmee leunt 'ie qua prijsstelling dichter tegen de Cayenne S, die € 17.800,- goedkoper is, dan de Turbo (vanaf € 174.600,-). De uitstraling van de nieuwe GTS doet dan weer erg denken aan die laatste, alsook het prestatieniveau. De nieuwe 3.6 liter V6-biturbo schopt het tot 440 pk en 600 Nm en weet de auto 5,2 seconden naar de 100 km/h te sleuren. De topsnelheid is op 262 km/h komen te liggen.

Treedje lager
Voor wie een kleine 130 mille iets te veel van het goede is, is er een Cayenne-model bijgekomen met een zachter prijskaartje. Deze 300 pk sterke variant, dankzij een nieuwe, turbo-loze 3.6 liter zescilinder, is er vanaf € 89.600,-. Anders dan eerder gecommuniceerd betreft het hier geen nieuw instapmodel. Zo zijn de Cayenne Diesel en Cayenne S E-Hybrid voordeliger in aanschaf met respectievelijk € 88.200,- en € 84.500,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model