Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Cajun

Nieuws: Porsche Cajun

Officieel: Porsche komt met 'Cajun'

01.12.2010

Na lang eromheen draaien en nooit echt een bevestiging uitspreken is de kogel nu door de kerk. Porsche heeft officieel bevestigd dat er een SUV-model onder de Cayenne komt. In 2014 moet ‘ie klaar zijn.

Eerder kondigde VAG-topman Martin Winterkorn aan dat het betreffende model "Cajun" ging heten, maar die naam zou wel eens op losse schroeven kunnen staan. Nu er groen licht is gegeven voor de baby-Porsche gaat men onderzoeken of een andere benaming niet beter is.

150.000 Porsche´s
Het nieuwe instapmodel van Porsche zal gebaseerd worden op de Audi Q5. Een gedegen basis, de Q5 is immers een SUV met al tamelijk atletische rij-eigenschappen. Porsche belooft dat de Cajun de lat nog hoger zal leggen. Steekwoorden als een uitgebalanceerd laag gewicht, handelbaarheid en wendbaarheid worden daarbij genoemd. Met de Cajun wil Porsche jongere klanten aan haar merk verbinden zodat de doelstelling van 150.000 te bouwen auto's per jaar voor 2018 bereikt kan worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model