Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Boxster

Nieuws: Porsche Boxster

Nieuwe Porsche Boxster: eerste details

12.01.2012

Het lijkt wel alsof 2012 het jaar van de cabrio gaat worden. Bij Porsche in ieder geval. Want na de onthulling van de nagelnieuwe 911 Cabriolet presenteren ze in Stuttgart nu de nieuwe Porsche Boxster.

De derde generatie van de Porsche Boxster wordt lichter, gespierder en zuiniger. Uiterlijk zat het met het uitgaande model al goed; de Duitsers hebben zich dan ook geheel beperkt tot het perfectioneren van de lijn. Maar schijn bedriegt. De gehele koets is namelijk nieuw, en vooral een stuk strakker dan voorheen.

Lichter
Vers van de tekentafel is ook het onderstel. De Boxster krijgt een langere wielbasis en breder spoor mee waardoor het interieur ruimer hoort te zijn. Desondanks zet hij een paar kilo´s minder op de weegschaal. Hoeveel precies wil Porsche nog niet kwijt. Er moet nog immers iets te vertellen zijn in Genève.

Boxster en Boxster S
Porsche BoxsterDe tweezitter met middenmotor krijgt electromechanische stuurbekrachtiging, een start- & stopsysteem en energierecuperatie ingebouwd, waardoor het verbruik met 15% omlaag zou moeten kunnen. Zowel de gewone Boxster als de Boxster S krijgen opnieuw zescilinder boxermotoren onder de kap. In de Boxster S heeft die een totale longinhoud van 3.4 liter en perst daaruit 315 pk. Daarmee spurt de cabriolet 4,7 seconden naar 100 km/h, wanneer de krachtbron wordt gekoppeld aan de optionele zeventraps PDK-automaat welteverstaan. De standaard Boxster heeft recht op 265 pk uit dezelfde, tot 2.7 liter gekrompen eenheid, wat de spurt met diezelfde optionele automaat 5,4 seconden moet laten duren. Een manuele zesbak is standaard. Een definitieve mededeling over de komst van viercilinder in de Boxster laat Porsche vooralsnog in het midden...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model