Cabrio-Special 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Boxster S Black Edition

Nieuws: Porsche Boxster S Black Edition

Tranentrekker: Boxster S Black Edition

03.02.2011

Zit Porsche in zak en as? Dat lijkt er wel op door kort na de 911 Black Edition met deze tevens sober aangeklede Boxster S Black Edition te komen. Van beide modellen neemt Porsche binnen afzienbare tijd afscheid.

Nog dit jaar trekt Porsche het doek af van zowel de nieuwe 911 als de nieuwe Boxster. Dat deze nog hogere ogen gaan gooien staat buiten kijf. Maar de huidige modellen konden wel eens de laatste van een reeks generaties zijn. Daarmee duidden we op de steeds strenger wordende milieueisen voor auto's en de noodzakelijke veranderingen die daarmee gemoeid zijn. Er wordt namelijk gesproken over de komst van viercilinders in de nieuwe lichting Boxster's en misschien zelfs 911's.

Afgeladen
BoxsterDe Boxster S Black Edition kon dus wel eens de laatste Porsche Boxster met een zescilinder zijn. Voor de gelegenheid heeft Porsche de 3.4 liter boxermotor opgevoerd zodat het blok 320 pk en 370 Nm produceert. Daarmee is ie even krachtig als de Boxster Spyder. Echter in tegenstelling tot de Spyder is de Black Edition niet ontdaan van zoveel mogelijk ballast, maar juist voorzien van vele extra's. Tot de standaarduitrusting van behoren onder meer de pakketten Comfort, Infotainment en Design, een windscherm achter de stoelen, automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels met geïntegreerde regensensor, cruise control en automatische klimaatcontrole. Porsche Communication Management, inclusief navigatiemodule, de universele audio interface en de voorbereidingen voor handsfree mobiel bellen zijn eveneens al af fabriek aanwezig. Ook standaard aan boord is Sound Package Plus voor enerverende klanken anders dan uit het uitlaatsysteem. Bi-xenonkoplampen met dynamische bochtverlichting en LED-dagrijverlichting maken de rijke uitrusting compleet.

Zwart als de nacht
BoxsterAlles, maar dan ook echt alles is zwart aan de Boxster S Black Edition. Porsche heeft naar eigen zeggen het kleurconcept tot in detail doorgevoerd. De inlaatroosters in de achterste zijpanelen zijn zelfs zwart gespoten, net als de dubbele eindpijpen. Ook de rolbeugels zijn zwart. Verder is de Black Edition voorzien van een kenmerkende - uiteraard in zwart uitgevoerd - modelaanduiding op de achterklep en van een 'Black Edition'-reliëf op de zijkant van de stoffen kap en zwarte 19 inch wielen. Zwart is het ook in de cockpit. De roestvaststalen dorpelbeschermers zijn voorzien van een in zwart uitgevoerd 'Black Edition'-logo. Moeten we nog verder gaan? Ok, de sierlijsten op het dashboard en op de versnellingpook of keuzehendel zijn in zwart uitgevoerd, iets dat ook geldt voor de wijzerplaten van het instrumentarium. Op de hoofdsteunen van de zwarte, gedeeltelijk met leder beklede stoelen - die overigens ook geheel in zwart leder kunnen worden besteld - is het Porsche-logo in reliëf aangebracht. Dat de auto tot de exclusieve, gelimiteerde Black Edition behoort, wordt nog eens extra benadrukt door de plaquette met productienummer...in het zwart.

De Porsche Boxster S Black Edition is vanaf maart leverbaar en kost in handgeschakelde uitvoering € 88.300,-. Met automatische PDK-bak bedraagt de prijs € 90.300,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model