Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Boxster en Cayman

Nieuws: Porsche Boxster en Cayman

Noorse Porsche duizenden euro´s goedkoper

04.11.2009

De Noorse Porsche-importeur, Autozentrum Sport A.S., heeft wel een heel vindingrijke doch eenvoudige manier gevonden om de Boxster en de Cayman goedkoper aan de man te brengen. Door het vermogen van de auto’s te ‘knijpen’ gaat de CO2-uitstoot omlaag met als gevolg een lagere importbelasting waarvan de consument uiteindelijk profiteert.

De invoerbelasting op Noorse auto's is deels afhankelijk van het motorvermogen en de daaraan gekoppeld CO2-uitstoot. Kortom: hoe lager deze cijfers, hoe kleiner de verschuldigde importbelasting. Met dit gegeven ging de Porsche-importeur van Noorwegen aan de slag en dat leide uiteindelijk tot deze sluwe ingrepen bij de Boxster en Cayman.

Fikse korting
Porsche Cayman en BoxterAlleen de basismodellen van de Boxster en de Cayman bevatten minder vermogen dan affabriek. Normaliter levert de eerste 255 pk, maar de Noorse versies levert slechts 211 pk. Dit vertaald zich uiteindelijk in een prijsdaling van maar liefst 88.000 Noorse kronen, wat gelijk staat aan zo'n € 10.500,-. De Cayman gaat ook met 211 pk de Noordelijke grenzen over en dat drukt de prijs voor de consument met 106.000 Noorse kronen (zo'n € 12.500,-). Normaal wordt de coupé met 265 pk afgeleverd.

Geen prestatiegevolgen
Enigszins vreemd is dat de sterk 'geknepen' Porsche's niet veranderen in prestaties. De Boxster weet met 44 pk minder nog steeds in 5,9 seconden naar 100 km/h te accelereren en ook de Cayman doet het trucje nog altijd in 5,8 seconden. De importeur claimt zelfs dat de topsnelheden ongewijzigd zijn, namelijk 263 voor de Boxster en 265 km/h voor de Cayman.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model