Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Porsche Boxster en Cayman

Nieuws: Porsche Boxster en Cayman

Gefacelifte Boxster en Cayman onthuld

20.11.2008

De Porsche Boxster en Cayman hebben een uitgebreide facelift ondergaan. Daarbij heeft Porsche geprobeerd de modellen meer onderscheidend van elkaar te maken. Bovendien liggen er onder de kap twee nieuwe boxermotoren die niet alleen meer vermogen leveren maar ook zuiniger zijn.

De facelift heeft voornamelijk betrekking op het exterieur. Bij zowel de Boxster als de Cayman zijn het front en de achterzijde in diverse opzichten gewijzigd. De koplampen met geïntegreerde knipperlichten zijn geïnspireerd op die van de Carrera GT en de achterlichten (met LED-techniek) lopen voortaan spitser toe. LED-verlichting is overigens ook aan de voorzijde als dagrijverlichting verkrijgbaar. Bij de Boxster zijn dan vier LED's horizontaal geplaatst, terwijl de LED's bij de Cayman als de vier ogen van een dobbelsteen zijn gepositioneerd. Om meer onderscheid te maken tussen de Boxster en de Cayman hebben beide modellen verschillende luchtinlaten, heeft de Boxster rechthoekige mistlampen en de Cayman ronde en zien we aan de achterzijde van de Boxster een diffusor terwijl de Cayman een raster heeft.

Nieuwe motoren
Porsche Boxter CaymanZowel de vernieuwde Boxster als de Cayman zijn voortaan beschikbaar met twee nieuwe boxermotoren. De nieuwe 2.9 liter zescilinder is in de Boxster goed voor een vermogen van 265 pk (+10 pk) en in de Cayman voor 265 pk (+20 pk). De S-modellen beschikken voortaan over een nieuwe 3.4 liter zescilinder die in de Boxster S goed is voor 310 pk (+15 pk) en in de Cayman S 320 pk (+25 pk).

Verbeterde prestaties, lager verbruik
Porsche Boxter CaymanAlle nieuwe Boxster- en Cayman-modellen worden standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak, maar zijn ook leverbaar met het Porsche-Doppelkupplungsgetriebe. Deze transmissie vervangt de Tiptronic S-versnellingsbak. Boxster- en Cayman-modellen met deze transmissie sprinten 0,1 seconden sneller van 0-100 km/h dan de versies met handgeschakelde zesbak. Speciaal voor de modellen met PDK is bij het optionele Sports Chrono Pakket een Launch Control inbegrepen waarbij de tijd van 0-100 km/h met nog eens 0,2 seconden wordt verlaagd. De Boxster en de Cayman met de nieuwe 2,9-liter motor in combinatie met de PDK-transmissie gebruiken gemiddeld 8,9 l/100 km. Daarmee zijn ze 11% zuiniger dan hun voorgangers met de Tiptronic S-versnellingsbak. Bij de S-modellen bedraagt de winst zelfs 16%; de Boxster S PDK laat evenals de Cayman S PDK gemiddeld 9,2 l/100 noteren. De Porsche Cayman S met PDK en ingeschakelde Launch Control (onderdeel van het optionele Sport Chrono Pakket) sprint bijvoorbeeld in slechts 4,9 seconden van 0-100 km/h. De Porsche Boxster met handgeschakelde zesbak heeft voor deze oefening 5,9 seconden nodig.

Verbeterd onderstel
Porsche Boxter CaymanBehalve vernieuwde motoren is ook het onderstel opnieuw afgestemd en de stuurinrichting gewijzigd. De nieuwste generatie Porsche Stability Management is standaard op alle modellen en beschikt over een systeem dat noodsituaties herkent. Wanneer het gaspedaal abrupt wordt losgelaten bouwt de remmerij direct druk op om zo snel mogelijk de stilstand te kunnen realiseren.

Prijzen
De vernieuwde Porsche Boxster en Cayman zijn per direct te bestellen. Vanaf februari 2009 staan de nieuwe modellen bij de dealers. De prijzen van de Boxster beginnen bij € 65.500,- die van de Cayman bij €70.400,- Voor de Boxster S geldt een vanafprijs van € 79.000,- en voor de Cayman S van € 86.600,- (afhankelijk van de fiscale maatregelen van de overheid).

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model