Cabrio-Special 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche Boxster E

Nieuws: Porsche Boxster E

Elektrische Porsche Boxster

17.02.2011

We haalden hem al even aan bij Porsche’s aankondiging van een nieuwe hybride in Genève en nu geeft men wat meer vrij over de elektrische Boxster. Voorlopig bevinden de drie Boxster E’s zich nog nadrukkelijk in een testfase, maar Tesla kan zeker zijn van toekomstige concurrentie.

Samen met het Duitse ministerie heeft Porsche acht modelregio's geselecteerd die een uitstekend testveld vormen voor elektrische sportwagens. Stuttgart is er daar één van en daar, op een steenworp afstand van Porsche's hoofdkwartier in Zuffenhausen, worden de drie elektrische Boxsters ingezet in een proefproject. Doel is het vergaren van belangrijke informatie over hoe een dergelijke elektrische sportwagen zich gedraagt in de praktijk en wat de klant ervan vindt. De resultaten die daaruit voortkomen zullen worden vertaald naar toekomstige Porsche's met elektrische aandrijving. Want dat Porsche helemaal om is op het gebied van alternatieve aandrijflijnen mag inmiddels duidelijk zijn.

Boxster S
Waarom de Boxster met elektrische aandrijving? Nou, volgens Porsche is deze hiervoor uitermate geschikt vanwege zijn middennlmotor-principe. Zo'n structuur heeft als voordelen dat de elektromodule de uitstekende wagenbalans en de veiligheid nog altijd garandeert is. Ook is de Boxster E licht en doet hij niet onder voor een Boxster S met 310 pk sterke zescilindermotor. De twee elektromotoren in de Boxster E leveren gezamenlijk 180 kW (245 pk) waarmee de auto in 5,0 seconden naar de honderd sprint en een top van 274 km/h kan halen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model