Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 961

Nieuws: Porsche 961

Porsche maakt jacht op Ferrari 458

05.11.2012

Het hoge woord is eruit! Porsche-baas Matthias Muller heeft bevestigd dat zijn werkgever het jachtseizoen op de Ferrari 458 Italia heeft geopend. Het nieuwe model zal gepositioneerd worden tussen de 911 GT2 en de driekwart miljoen euro kostende 918 Spyder.

Porsche wil groeien. Tegen het jaar 2020 wil het een jaarproductie van 200.000 eenheden realiseren en de fabrikant uit Stuttgart-Zuffenhausen ligt mooi op schema. Om dit doel te realiseren moet de komende negen jaar de jaarproductie telkens met zo'n 10.000 Porsches stijgen. Afgaande op de doelgroep van de Ferrari 458 Italia zal de nieuwe Porsche hier slechts een klein aandeel in hebben, maar alle kleine beentjes helpen nietwaar. De 458-rivaal is dan ook met name bedoeld om aan te tonen dat Porsche na de Cayenne en Panamera haar fingerspitzengefühl wat betreft serieuze sportwagens nog niet in verloren.

Geruchten
Meer dan een bevestiging krijgen we van Muller niet. En dat zet de deur wijd open voor allerhande geruchten en verwachtingspatronen rond Porsche's nieuweling. Zo zou volgens sommigen de type-aanduiding 961 zijn, een voortbordurend getal op de Porsche 959 van weleer. Onder het plaatwerk verwachten we dan weer een veel technologie van de 918 Spyder. De aandrijflijn bijvoorbeeld, een V8 die mede dankzij elektromotoren z'n hoge vermogen bereikt. Sowieso hoef je geen genie te zijn om de richtcijfers voor de prestaties af te leiden. De auto zal in drie tellen naar honderd sprinten. Is hij trager, dan laat onder meer de 458 Italia en McLaren MP4-12C achter zich. Sneller en hij komt weer te dicht in de buurt van de duurdere 918 Spyder. Rest ons eigenlijk alleen nog de prangende vraag wanneer komt ie?

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model