Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 918 Spyder

Nieuws: Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder pakt ronderecord Nordschleife

11.09.2013

Het is een jarenlange titanenstrijd. Wat is de snelste straatlegale productieauto op de fameuze Nordschleife. Porsche mag zich met de 918 Spyder vanaf heden recordhouder noemen. Chapeau!

Met zijn lengte van 20,6 kilometer, 33 linkse en 40 rechtse bochten is de Nürburgring een gewichtige afspiegeling van de capaciteiten van een auto. Het circuit is een tarting voor mens en machine. Niet voor niets wordt de baan ook wel als 'de Groene Hel' betiteld. En de Porsche 918 Spyder mag zich voorlopig de heerser van deze hel noemen.

6:57
Porsche heeft het prestatiepotentieel van de 887 pk sterke 918 nooit onder stoelen of banken gestoken. Maar met dit ronderecord zetten de Duitsers die woorden wel kracht bij. En hoe. Porsche fabriekscoureur Marc Lieb wist met een gemiddelde snelheid van 179,5 km/h een tijd van 6:57 seconden neer te zetten. Dat is maar liefst 14 seconden sneller dan het vorige record op naam van het inmiddels ter ziele Gumpert met de Apollo. De Radical SR8 LM was dan wel sneller, maar dit model is niet in alle landen straatlegaal. De 918 Spyder die het circuit over vloog was voorzien van het optionele Weissach-pakket en speciaal ontwikkelde Michelin-banden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model