Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 918 Spyder

Nieuws: Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder op de Nürburgring

24.09.2012

Zoals tegenwoordig gebruikelijk wordt elk model dat enige sportiviteit in zich draagt over het beroemde circuit in de Eiffel gejaagd. Nu hoef je voor sportiviteit bij de 918 Spyder niet ver te zoeken en met zijn tijd zat het dan ook wel snor.

Slechts zeven minuten en veertien seconden had de 795 pk sterke hybride supersporter nodig om de Nordschleife in de rondte te gaan. Daarmee behoort de 918 Spyder tot de allersnelste productieauto's ooit. Zijn tijd is gelijk met die van de Lexus LFA Nürburgring Package en tien seconden sneller dan de snelste Porsche tot nu toe, de 911 GT2 RS. De prestatie is des te opvallender als je bedenkt dat de 918 geen speciale circuitbanden om de velgen had liggen, maar zijn rondje maakte op Michelin productiebanden. De 918 Spyder verantwoordelijk voor deze flitsende tijd was uitgerust met het Weissach-pakket en, zoals we gisteren te weten kwamen, dat betekent een gewichtsbesparing van 35 kg én een zespunts raceharnas voor de bestuurder. Porsche benadrukt dat we hier nog altijd met een prototype te maken hebben, de auto wordt immers pas over een jaar officieel 'onthuld'.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model