Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Porsche 918 Spyder

Nieuws: Porsche 918 Spyder

Officieel: de Porsche 918 Spyder

10.09.2013

Porsche heeft ons meerdere malen opgewarmd voor de 918 Spyder, maar nu is de Duitser eindelijk 100% officieel. De spirituele opvolger van de Carrera GT schijnt overigens al uitverkocht te zijn.

Porsche heeft een zeer zorgvuldig en marketingtechnisch enorm slimme lanceringscampagne rond de 918 Spyder uitgedacht. De aftrap daarvan werd drie jaar geleden gegeven op de Autosalon van Genève met de onthulling van de conceptcar. Vervolgens werden we keer op keer getrakteerd op foto´s van prototypes, ´lekten´ er brochures uit van het productiemodel en schotelde Porsche ons keer op keer nieuwe details voor. Wie de details van de 918 Spyder dus nog niet kent moet haast onder een steen hebben gelegen. Dat neemt echter niet weg dat ze niet bijzonder zijn en dus sommen we ze nog even voor je op. Ken je ze al uit je hoofd? Geniet dan gewoon van deze foto´s van de definitieve 918 Spyder.

Samenvattend
De 918 Spyder is een plug-in hybride en wordt aangedreven door een 4.6 liter V8-middenmotor met een vermogen van 608 pk, gekoppeld aan een tweetal elektromotoren. Samen moeten die 887 pk opwekken en de nieuwe top-Porsche in 2,8 seconden naar 100 km/h doen sprinten. De tweehonderd wordt in 7,9 seconden afgeklokt en wie 300 km/h wil behalen heeft daar vanuit stilstand slechts 23 seconden voor nodig. Machtige prestaties, zeker als je bedenkt dat de 918 Spyder ook nog eens in staat is om een verbruik van 3,3 l/100 km op de boordcomputer te laten noteren en dan slechs 79 g/km uitstoot. Onder de indruk? Dan is de prijs van € 780.450,- het enige dat je wellicht nog kan weerhouden van de aankoop. Al moet je dan wel snel zijn want twee jaar geleden had Porsche naar eigen zeggen al 2.000 intentieverklaringen ontvangen. Met slechts 918 te bouwen exemplaren al voldoende om ´uitverkocht´ op de auto te plakken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model