Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 918 Spyder

Nieuws: Porsche 918 Spyder

Foto's en details Porsche 918 Spyder

20.09.2012

Over een jaar staat er weer een nieuw topmodel bovenaan het Porsche-gamma. De 918 Spyder moet in de voetsporen treden van de iconische Carrera GT en wordt daarvoor uitgerust met een flinke dosis pure snelheid. Dankzij een uitgelekte folder weten we nu al veel meer.

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat de conceptversie van de Porsche 918 Spyder werd onthuld. We zullen echter nog een jaar moeten wachten op de productievariant, deze staat immers pas voor de IAA van 2013 gepland. Via het Teamspeed-forum is nu echter al een deel van de folder opgedoken. Daarnaast wisten we ook de hand te leggen op een berg feitjes over de bijzondere aandrijflijn.

Hybride
Het was natuurlijk al lang bekend dat de 918 Spyder over een plug-in hybride-aandrijflijn als geen ander zou gaan beschikken. De harde cijfers zijn echter nog veel indrukwekkender dan we hadden verwacht; het rubber krijgt namelijk 795 pk te verwerken. De grootste hap van dit kolossale vermogen wordt opgehoest door de machtige V8 die pas bij 9.000 tpm in het rood schiet en dan 580 pk naar de achterwielen stuurt. Om hem te ondersteunen zijn er twee elektromotoren gemonteerd, eentje in de aandrijflijn van de achterwielen en een tussen de voorwielen. Het koppel is net zo indrukwekkend en is dankzij de elektromotoren altijd minstens 600 Nm, met een piek van 850 Nm bij 2.000 tpm. Combineer dit met een gewicht van minder dan 1.660 kg en de resultaten zijn navenant schokkend. De 100 km/h wordt namelijk na minder dan 3 seconden aangetikt en 5 seconden later zit je al op 200 km/h. Wanneer je die cijfers op je in hebt laten werken is het bijna niet te geloven dat het verbruik gemiddeld uitkomt op 3,0 l/100 km. Aantekening is wel dat hierin volledig opgeladen accu's zijn meegenomen; de 918 Spyder kan namelijk 25 km volledig elektrisch rijden.

Kleurig
De 918 Spyder wordt te bestellen in twaalf kleurstellingen, onderverdeeld in solid, metallic en liquid. Vooral de laatste optie, die de kleuren Metal Silver en Metal Chrome Blue tot keuze biedt, is interessant. Het betreft een verfbeurt die direct op het koolstofvezel wordt aangebracht en uit tien lagen bestaat. Als we de folder moeten geloven levert dit spectaculaire lichtweerspiegelingen op. Kostenplaatje van zo'n bijzondere spuitbeurt? Zit je goed? Die gaat op € 50.000,- uitkomen. Zelfs wanneer je bedenkt dat de vanafprijs ruim boven een half miljoen komt te liggen blijft het een waanzinnige som geld voor wat extra blingbling. Optioneel zijn ook twee race-uitvoeringen, Martini Racing Design en Salzburg Racing Design, beiden uitsluitend verkrijgbaar met het Weissach Package, aldus de folder. Voor dit pakket krijgt je niet alleen reclame op je nieuwe Porsche maar wordt hij ook gestript van luxe voorzieningen als airco en een audiosysteem, maar wel voorzien van een zespunts raceharnas. De besparing? 35 kg.

Praktisch
Zo'n extreme Porsche is niet alleen maar snel, snel, snel. Er is ook aan dagelijks gebruik gedacht want onder de neus bevindt zich een kofferruimte van 110 liter. Zo wordt het zelfs mogelijk om op weg naar je luxe vakantievilla een extra zwembroek en zonnebrandcrème mee te nemen. Handig!

De Porsche 918 Spyder staat volgend jaar september op de IAA in Frankfurt en gaat direct na de beurs in productie. Bestellen kan overigens al een tijdje.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model