Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 918 Coupé

Nieuws: Porsche 918 Coupé

‘Nieuwe Porsche in Detroit?’

06.01.2011

Volgens insiders trekt Porsche tijdens de NAIAS in Detroit het doek af van de 918 Coupé. De gesloten variant van de 918 Spyder zou over een vermogen van 600 pk beschikken.

Die overdadigheid in paardenkrachten zou voortkomen uit een geblazen V8 als we Automotive News moeten geloven. Slechts 3,2 seconden zou de Porsche 918 Coupé erover doen om de '100' te doorkruisen en de topsnelheid reikt ver over de 300 km/h. Prachtig, prachtig allemaal ware het niet dat de 918 Coupé in tegenstelling tot de Spyder nooit op de openbare weg te zien zal zijn. Zij die volgens anonieme bronnen een half miljoen voor deze super-Porsche neerleggen mogen hem alleen de sporen geven op het circuit. De 918 Coupé schijnt namelijk geen typegoedkeuring voor straatgebruik te bevatten.

Ondertussen in Zuffenhausen...
Ondertussen is Porsche (ook) druk bezig met het realiseren van de 918 Spyder, een super plug-in hybride met een V8-motor die 500 pk eruit perst en toch niet meer dan 3,0 liter peut per honderd kilometer nodig heeft. Bijna surrealistisch voor een bolide met een 0-100 km/h-acceleratie van 3,2 seconden en een top van 320 km/h. Oh ja, de gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt slechts 90 g/km, zelfde als dat van de Toyota Prius. Hij kost wel 'iets' meer, namelijk 500.000 euro exclusief BTW. BPM is vanwege zijn 'schoonheid' niet verschuldigd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model