Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 911

Nieuws: Porsche 911

Vierwielaangedreven Porsche's 911 nu ook vernieuwd

08.10.2015

Net als de achterwielaangedreven Carrera-modellen hebben nu ook de vierwielaangedreven 911's een facelift ondergaan. Naast de uiterlijke wijzigingen is er vooral op het gebied van prestaties noemenswaardig nieuws. Voor het eerst zijn de 4-modellen namelijk sneller dan hun lotgenoten met de aandrijving op enkel de achterwielen.

De vernieuwde 911 Carrera 4 en Targa 4 modellen zijn herkenbaar aan dezelfde uiterlijke wijzigingen als de onlangs in Frankfurt gepresenteerde reguliere Carrera (S)-versies. De nieuwe dagrijverlichting, motorkap met verticale spijlen alsook de hertekende bumpers zijn de opvallendste vernieuwingen. Specifiek voor de vierwielaandrijvers is er tussen de achterlichten de bekende '3D-lichtbalk'.

Meer vermogen
Tussen de 40 mm bredere achterzijde ten opzichte van de achterwielaandrijvers ligt voortaan ook een turboblok. De zescilinder met bi-turbotechnologie is in de Carrera 4 en Targa 4 goed voor een vermogen van 370 pk en een koppel van 450 Nm. In de S-versies bedraagt het vermogen 420 pk terwijl het koppel op 500 Nm ligt. Het extra vermogen en koppel van de 4S-modellen is te danken aan specifieke uitlaatgasturbo's, een speciaal uitlaatsysteem en een gewijzigd motormanagement.

Sneller!
De nieuwe motoren brengen hun kracht over op een verbeterd vierwielaandrijvingsysteem dat nu werkt met elektrohydraulische aansturing. Daardoor accelereren de 911 Carrera 4 en Targa 4 modellen voor het eerst sneller dan de achterwielaangedreven versies. Met de optionele PDK (Porsche Doppelkupplung) en het Sport Chrono Pakket sprint de 911 Carrera 4 in 4,1 seconden van 0-100 km/h (-0,4 seconde vergeleken met de voorganger) en de 911 Carrera 4S in 3,8 tellen (-0,3 seconde). De cabriolet- en Targa-modellen hebben voor de sprint van 0-100 km/h 0,2 seconde extra nodig.

Draaiknop op het stuurwiel
Ook vernieuwd is het Sport Chrono Pakket. Daarbij kan met een draaiknop op het stuurwiel gekozen worden voor de instellingen Normal, Sport, Sport Plus en Individual. De gehele auto reageert daarmee anders afhankelijk van de ingestelde stand. Een nieuwe generatie schokdempers, optionele actieve achterasbesturing alsmede een met 1,2 l/100 km verbeterd verbruik mag eveneens niet ongenoemd blijven.De vernieuwde Porsche 911 Carrera 4(S) en Targa 4(S) worden begin 2016 op de markt verwacht. De prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model