Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Porsche 911

Nieuws: Porsche 911

Officieel: Porsche 911 gefacelift

13.06.2008

De Porsche 911 heeft een uitgebreide facelift ondergaan. Porsche heeft de 911 daarbij voorzien van een volledig nieuwe zescilinderboxermotor die leverbaar is met de optionele Porsche-Doppelkupplung (PDK) versnellingsbak. Bovendien is de nieuwe generatie 911 voorzien van directe benzine-inspuiting.

Behalve de uiterlijke vernieuwingen aan voor- en achterzijde, is de nieuwe 911 standaard voorzien van LED-verlichting. Tevens behoren tot de standaarduitrusting, Bi-Xenonkoplampen en achterlichtunits met eveneens LED-techniek. Als optie is adaptieve bochtverlichting verkrijgbaar.


Sportief comfort
Porsche 911De nieuwe generatie Porsche 911 is voor het eerst leverbaar met de nieuwe Porsche-Doppelkupplung (PDK), een automatische transmissie met dubbele koppeling. Deze automatische versnellingsbak met zeven verzetten is in eigen huis ontwikkeld. Volgens Porsche moet de PDK in staat zijn net zo soepel te schakelen als een automaat met koppelomvormer. En minstens zo sportief en snel als een sequentiële raceversnellingsbak. De nieuwe transmissie vervangt de Tiptronic S automatische transmissie van Porsche in de Carrera en de Carrera S.

Betere prestaties
Porsche 911De geheel nieuwe direct-ingespoten 3.6 liter zescilinderboxermotor heeft een vermogen van 345 pk, een stijging van 20 pk ten opzichte van de oude boxermotor. De 3.8 liter motor behorende bij de 911 Carrera S produceert nu 385 pk. Dit is 30 pk meer dan voorheen. Met deze vermogensstijging moet de topsnelheid van de Carrera S Coupé de magische grens van 300 km/h. kunnen doorbreken. Een Carrera Coupé met PDK-versnellingsbak voltooid de acceleratie vanuit stilstand tot 100 km/uur in 4,5 seconden. Dit is 0,2 sneller dan met de handbediende zesversnellingsbak. Klanten die het maximale uit hun Porsche willen halen, kunnen de PDK-bak combineren met het Sport Chrono Plus-pakket inclusief Launch Control. Met een speciale raceschakelmodus kan daarmee vanuit stilstand tot 100 km/h geaccelereerd worden in slechts 4,3 seconden.

Efficiënter
Porsche 911Dankzij deze nieuwe technieken is de Porsche 911 efficiënter geworden. Een Porsche 911 Coupé voorzien van een PDK-transmissie kan een gemiddeld brandstofverbruik halen van 9,8 liter/100 km. Het brandstofverbruik van de andere nieuwe Carrera's is met 11 liter per 100 km nog lager. De CO2-uitstoot is zelfs met 15% afgenomen.

Prijzen
De facelift heeft in eerste instantie betrekking op de Carrera en Carrera S zowel in Coupé- als in Cabriolet-gedaante. De nieuwe 911 Carrera staat in de prijslijsten vanaf € 116.000,-. De Carrera S kost minimaal € 131.500,-. Open rijden kan vanaf € 131.000,- in een Carrera Cabriolet en de Carrera S Cabriolet verlaat de showrooms voor minimaal € 147.000,-. Vanaf juli staat de vernieuwde 911 bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model