Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 911 turbomotoren

Nieuws: Porsche 911 turbomotoren

Straks de meeste 911's een 'Turbo'

20.01.2015

De auto-industrie staat onder grote druk om steeds efficiëntere modellen te fabriceren. Ook Porsche moet daarvoor zwichten, met als gevolg dat bijna alle 911-modellen in de nabije toekomst zijn voorzien van een turbo. Dat heeft Wolfgang Hatz, het hoofd van Research & Development, verteld in een interview.

De 911 Turbo gaat straks dus anders heten. Dat kan haast niet anders. En daarmee wordt het zoveelste heilige huisje van de auto-industrie gesloopt. Is dat erg? Nou ja, het is vooral sneu dat een iconische modelnaam omwille van de bijna ziekelijke drang naar alsmaar schonere auto's een nekschot krijgt toebedeeld. Vooral voor de liefhebbers. Anderzijds, het is zo'n dag waarvan je wist dat 'ie zou komen, dus je erop voor kon berijden.

Traan met een lach
Maar elke 911 een turbo biedt ook prestatiegerichte voordelen. Meer pk's bijvoorbeeld in combinatie met een grotere bruikbaarheid tijdens alledag. Bovendien is de slimme auto-industrie inmiddels zo bekwaam met drukvulling dat het het authentieke, hoogtoerige karakter van een atmosferische motor kan nabootsen door finetuning. De nieuwste BMW M3 is daarvan een goed voorbeeld. Overigens zwichten niet alle 911's onder de druk van overkoepelende EU-instanties. Gelukkig ontkomt de GT3 RS aan de milieubewuste tensie en tegelijkertijd zal hij de beschikking krijgen over een geheel nieuw atmosferisch motorblok.

Meer goed nieuws
In hetzelfde gesprek liet Hatz weten dat we inderdaad een Cayman GT4 mogen verwachten. De onthulling staat nog voor 2015 gepland, maar wanneer precies wilde hij niet kwijt. Daarnaast zal de Boxster een vergelijkbare behandeling ondergaan maar hij zal minder circuitgericht zijn dan de Cayman.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model