Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 911 GT3 R

Nieuws: Porsche 911 GT3 R

Porsche presenteert 911 GT3 R

19.05.2015

Porsche heeft een nieuwe volbloed: de 911 GT3 R. De verwantschap met de straatlegale 911 GT3 RS is groot, maar de R is er natuurlijk op gebrand nog beter te presteren in wedstrijdverband.

Hoewel de nieuwe 911 GT3 R met 500 pk krachtiger is dan zijn voorganger, is er bij de ontwikkeling vooral veel aandacht besteed aan gewichtsbesparing, aerodynamische optimalisatie en het verminderen van het verbruik. Andere speerpunten waren een nog beter weggedrag, een optimaal veiligheidsniveau en lagere kosten voor onderhoud en onderdelen.

CFRP
In de 911 GT3 R zijn veel lichtgewicht onderdelen verwerkt, waarvan de meeste opgetrokken zijn uit CFRP. Zo zijn het dak, de motorkap, de wielkasten en de portieren gemaakt van dat koolstofvezel-composiet. Alle ruiten, inclusief de voorruit zijn van polycarbonaat. Ook de wielophanging is bovengemiddeld licht. Door deze aanpak weegt de 911 GT3 R slechts 1.220 kilogram.

Nauw verwant aan GT3 RS
De watergekoelde atmosferische 4.0 liter zescilinder-boxermotor van de 911 GT3 R is nauw verwant aan die van de straatlegale 911 GT3 RS. Voor de overbrenging wordt gebruiktgemaakt van een zestraps sequentiële 'constant mesh'-transmissie die bediend kan worden met flippers achter het stuurwiel.
Ook in aerodynamisch opzicht worden de familiebanden aangetrokken, bijvoorbeeld aan de hand van luchtopeningen bovenin de voorste spatborden. Deze zorgen voor extra downforce op de vooras. De achtervleugel is bij de GT3 R dan weer een stuk breder dan die van de RS. De spoiler heeft een spanwijdte van liefst twee meter en is 40 centimeter diep. Verder verbeterd ten opzichte van de vorige R zijn de remmen, de brandstoftank, die groter is geworden, de stijfheid van de algehele structuur en de veiligheid.

Ruim 4 ton
Porsche Nederland meldt dat de prijs van de niet straatlegale 911 GR3 R op aanvraag is, maar rechtstreeks uit Zuffenhausen krijgen we door dat die € 429.000,- bedraagt. Bestellen kan per direct met een levering in december.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model