Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 911 GT2 RS

Nieuws: Porsche 911 GT2 RS

Wimmer RS doet GT2 RS

03.12.2010

Het beste van 50 jaar Porsche 911 is verbeterd door Wimmer RS. Dat het daarvoor niet over een nacht ijs ging mag duidelijk zijn, maar het eindresultaat mag er wezen.

De Porsche 911 GT2 RS levert af fabriek 620 pk. Wimmer RS bracht de 911 der 911-en naar 703 pk, terwijl de totale trekkracht steeg met 130 Nm naar 830 Nm. De tuner uit het Duitse Solingen laat weten 'de tijd te hebben genomen' om dit project te laten slagen en dat moest ook wel gezien de vele aanpassingen die het heeft moeten verrichten om het doel te bereiken.

Overuren
WimmerRSOnder andere het biturbo-systeem van de GT2 RS werd geoptimaliseerd waarbij ook het inlaatspruitstuk de nodige aandacht kreeg. Meer fine-tuning aan de kant van het inlaattraject gebeurde aan het kleppensysteem en de filters, die werden vervangen voor speciale exemplaren. Een belangrijk aandeel in de toegenomen power heeft het nieuwe uitlaatsysteem met sportkatalysatoren en het perfectioneren van het motormanagement. Als een auto al in een bloedsnelle 3,5 seconden naar de honderd kan knallen dan begrijp je al wel dat de winsten slechts marginaal zijn. Wimmer RS heeft zich uit de naad gewerkt voor 0,2 seconden. Zoveel sneller is hun versie op het traject 0-100 km/h ten opzichte van het fabrieksexemplaar. Indrukwekkend is de spurt vanuit stilstand naar 200 km/h. In 9,5 seconden is dit voltrokken, nog eens 0,3 seconden van de originele tijd. Aangaande de topsnelheid is het hoogste rendement geboekt: van 330 km/h naar 356 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model